VIDEO Cei mai bătrâni munți ai României văzuți de pe Podul peste Dunăre. Imagini spectaculoase

VIDEO Cei mai bătrâni munți ai României văzuți de pe Podul peste Dunăre. Imagini spectaculoase

Imagini spectaculoase cu cei mai vechi munți din România, Munții Măcin, care se văd de pe noul pod peste Dunăre, au fost publicate de un oficial din Ministerul Transporturilor. Obiectivul va fi inaugurat pe 27 iunie a.c.

Munții Măcin pot fi văzuți de podul suspendat de la Brăila FOTO : Radu Aramă

„Cei mai bătrâni munți din țară (Măcin) văzuți de pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați-Tulcea și turnarea ultimului strat de asfalt pe pod. Presăm și ajutăm antreprenorul, în așa fel încât 27 iunie să fie data la care vom circula oficial pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea. În total, se aștern 14.000 tone asfalt doar pe pod. Hai România, că se poate”, este mesajul transmis de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu din Ministerul Transporturilor, pe Facebook , însoțit de un video.

Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie a.c., după cum a anunțat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Termenul a fost avansat de constructorul Italian WeBuild.

Traversarea durează două minute

Cea mai înaltă și cea mai scumpă contrucție din România, podul suspendat de la Brăila, va fi dat în folosință pe 27 iunie a.c., a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care spune că termenul vine chiar de la constructorul Italian WeBuild.

Recent s-a realizat și prima traversare cu mașina a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

„2 minute – atât durează traversarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila-Galați-Tulcea, cu mașina. La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a anunțat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu.

Potrivit acestuia, a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe Podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea. De asemenea, a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul brăilean.

„A început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați. Săptămâna viitoare va începe și turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea –Galați. Continuă lucrările la drumurile de legătură pe toate zonele”, a mai adăugat Ionel Scrioșteanu.

În curând încep testele de rezistență

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este aproape gata, iar în curând vor începe testele de rezistență, a anunțat Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

„Podul peste Dunăre este aproape gata. Am mers în vizită pe santierul celui mai mare proiect de infrastructură al României, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Asfaltarea podului este în plină desfășurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen. Odată încheiată această etapă, vor urma testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor la pod”, a anunțat Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila.

Primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul Podului peste Dunăre de la Brăila au început, joi, 23 martie a.c., constructorii intrând în ultima etapă de execuție a lucrărilor.

Detalii despre noul pod de la Dunăre

Construcția podului presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime de 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) şi două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 kilometri. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Pilonii au 192 metri înălţime totală de la partea superioară a fundaţiei şi sunt localizaţi în apropierea malurilor.

Podul suspendat peste Dunăre ar putea deveni şi o zonă de agrement spectaculoasă . Autorităţile vor să exploateze turistic podul, care va fi cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune.

La baza podului, autorităţile au în plan amenajarea unui restaurant pescăresc, dar şi o zonă parking pentru bărci.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...