VIDEO Centrul de comandă al Flotei Ruse din Crimeea, atacat cu drone

VIDEO Centrul de comandă al Flotei Ruse din Crimeea, atacat cu drone

Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă un rezervor de combustibil a luat foc în golful Kazachya, după un atac cu dronă, relatează publicația The Kyiv Independent.

atac asupra Flotei Marii Negre din SevastopolFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Un rezervor de combustibil a luat foc în apropierea străzii Frații Manganari din zona golfului Kazachya. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o lovitură a unui vehicul aerian fără pilot", a scris Mihail Razvozhaev pe Telegram.

Razvozhaev a mai spus că incendiul s-a extins pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați și că încă se stabilesc detalii privind victime și pagube.

Rezervorul alimenta navele rusești din Flota Rusă de la Marea Neagră, care are baza în Sevastopol.

Luni, un alt atac cu drone a fost lansat luni asupra orașului port Sevastopol din Crimeea, fiind respins de flota rusă, a susținut guvernatorul prorus al orașului, Mikhail Razvozhaev, citat de CNN și Reuters.

Aceste atacuri cu drone sunt atribuite de obicei ucrainenilor, deși Kievul nu le recunoaște oficial.

Din 20 august 2022, explozii și incendii au fost raportate în mod regulat în Peninsula Crimeea ocupată de Rusia și în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea.

La 8 octombrie, o explozie masivă a avut loc pe Podul Crimeii, construit ilegal de Rusia în 2018 pentru a conecta Rusia cu Crimeea, distrugând parțial porțiunea care transporta traficul feroviar.

Rusia a ocupat Crimeea de când a anexat peninsula în 2014, în urma revoluției Euromaidan, care l-a înlăturat pe președintele de atunci, Viktor Ianukovici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...