VIDEO Centura Capitalei în cifre: Firma lui Umbrărescu, 33% în 8 luni, grecii de la Aktor, sub 30% în 17 luni!

VIDEO Centura Capitalei în cifre: Firma lui Umbrărescu, 33% în 8 luni, grecii de la Aktor, sub 30% în 17 luni!

Constructorul român UMB pare că trage cu toate motoarele turate pe tronsonul din Autostrada de Centură (A0) Nord a Capitalei, acolo unde lucrările la porțiunea de circa 10 km între DN1 și A3 are șanse bune să fie gata în 2023, deși lucrările au debutat în vara anului trecut, scrie hotnews.ro .

Lucrari pe A0 Nord - lotul UMBFoto: Captura YouTube

Lotul 2 din A0 Nord are circa 19 km, iar între DN1 și A3 sunt circa 10 km care ar putea fi deschiși traficului încă din 2023.

Tot tronsonul ar putea apoi fi deschis traficului cu o descărcare temporară în partea estică la intersecția cu DJ100, până la finalizarea lotului 3 adiacent (necontractat încă).

O nouă filmare din dronă (și de la sol în zona de protecție aeriană a aeroportului Otopeni) realizată de către Asociația Construim România (ASCORO) arată cât de avansate sunt lucrările pe tronsonul realizat de constructorul român UMB.

Filmarea urmează exact tronsonul DN1 - A3 care ar putea fi gata anul acesta:

Comparație între constructori pe A0: Românii de la UMB - 33% în 8 luni / Grecii de la Aktor - sub 30% în 17 luni

Pe autostrada de centură a Capitalei A0 (circa 101 km) sunt în prezent în curs de execuție circa 71 de kilometri, din care 52 de km pe partea de sud.

Pe partea de nord, doar două loturi sunt contractate, ambele cu UMB. Din cele două, doar pe Lotul 2 au demarat lucrările. Celelalte două loturi rămân încă agățate în proceduri...

Pe A0 Nord - Lotul 2, UMB a început să pregătească lucrările încă din primăvara anului trecut și a intrat în forță pe șantier din luna august 2022.

La nici două luni după constructorul așternea primele straturi de asfalt în unele zone de pe lot. Acum, conform CESTRIN, stadiul lucrărilor a ajuns la cel puțin 33%.

Avansul lucrărilor UMB pe A0 este și mai impresionant dacă e să-l punem în comparație cu un alt tronson asemănător, lotul 1 din A0 Sud.

Pe cei 18 km de la A1 la DN6 (care conțin doar un singur nod rutier pe traseu- cel cu A1) lucrează grecii de la Aktor. După o bâlbăială prelungită cu avizarea proiectului de execuție, lucrările au demarat în octombrie 2021.

În prezent stadiul lucrărilor sunt abia la circa 30%, după ce au trecut aproape 17 luni din cele 30 de luni ale contractului...

Termenul oficial pentru greci e 2024, dar „cu „mobilizarea” actuală, începem să avem emoții că vom circula între A1 și DN6 în 2024”, atrage atenția și Asociația Pro Infrastructura .

A0 Nord - Lot 2 (DN1/Corbeanca - DN2/Afumați)

Lungime: 19 km, 2 noduri rutiere - cu A3 și DN1

Valoare: 832 mil lei

Constructor: Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - contractat în mai 2021

Ordin de începere dat în 16 august 2021

Termen: 12 luni proiectare + 22 de luni execuție

Stadiu (martie 2023): 33%

Finalizare posibilă: Q4 2023 (parțial) / Q2-Q3 2024 (total)

UMB, constructor cu o tradiție deja în a finaliza proiecte de autostradă înainte de termen

Compania românească UMB a fost în ultimii ani cea mai performantă din rândul constructorilor de autostrăzi, reușind mobilizări exemplare pe șantiere și chiar și inaugurări înaintea termenelor contractuale.

Aici putem aminti că UMB a construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent: 16 km drept centură a Bacăului, deschidere de trafic cu circa un an înainte de termen.

La fel, UMB a finalizat și deschis înainte de termen un tronson din autostrada A1 de lângă Timișoara, cu traficul deschis în octombrie 2012, cu șase luni înainte de termen.

UMB - companie din Bacău la origini - a ajuns în prezent să lucreze pe un front neîntrerupt de peste 250 de kilometri din Autostrada A7, toți în Moldova. Practic, din cele 13 tronsoane PNRR ale A7, de la Ploiești la Pașcani, UMB construiește 10 dintre ele.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA