VIDEO Cîţu: Starea de alertă a fost prelungită; noua formulă de calcul a incidenţei se va aplica peste două săptămâni

VIDEO Cîţu: Starea de alertă a fost prelungită; noua formulă de calcul a incidenţei se va aplica peste două săptămâni

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită şi a arătat că formula de calcul a ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19 prin includerea focarelor se va aplica peste două săptămâni.



"A fost prelungită (n.r. starea de alertă)", a spus Cîţu, după şedinţa de Guvern.

De asemenea, el a indicat că noua formulă de calcul a ratei de incidenţă se va aplica peste 14 zile.

"Am cerut această analiză. Nu se va aplica imediat. Ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioadă de tranziţie. Am cerut şi eu aceste date. Răspunsul a fost că aceasta este formula pe care o folosesc epidemiologii. Nu am o problemă cu acest lucru. Nu modifică foarte mult, pentru că noi deja am vaccinat şi în spitale, şi în centrele de bătrâni, unde puteau să apară focare şi de aceea permite şi această perioadă de 14 zile. Este doar o modificare pur statistică pentru a avea informaţia aproape de realitate şi este o formulă pe care o folosesc toate ţările din UE, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze", a spus premierul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.

Starea de alertă ar urma să fie prelungită cu încă 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...