VIDEO Ciucă afirmă că în maxim o lună va fi încheiat contractul de modernizare a avioanelor IAR 99

VIDEO Ciucă afirmă că în maxim o lună va fi încheiat contractul de modernizare a avioanelor IAR 99

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că în maxim o lună va fi încheiat contractul cu uzina IAR Craiova privind modernizarea avioanelor IAR 99 şi upgradarea avioanelor Şoim.

"Domnule prim-ministru, aşa cum ne-am angajat atunci când am fost împreună în vizită la IAR Craiova, am finalizat tot ceea ce a însemnat documentaţia tehnică pentru a putea să începem procedura de achiziţie a modernizării avioanelor IAR 99 şi de upgradare a avioanelor Şoim şi în felul acesta aşteptăm uzina de la Craiova să vină cu propunerea tehnică şi financiară. Sperăm ca în nu mai mult de o lună de zile să încheiem contractul. Are o alocare financiară, prima etapă - 60 de milioane de euro, a doua etapă - aproximativ 40 de milioane de euro, ca atare, uzina de la Craiova are toate şansele să reintre în partea aceasta de relevanţă a industriei de apărare româneşti ", a declarat Ciucă, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…