VIDEO Cutremur de magnitudine 5,3 în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km/ S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia

VIDEO Cutremur de magnitudine 5,3 în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km/ S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc marți seară în Arad. Seismul s-a resimțit și în Timișoara și Cluj.

CutremurFoto: Shutterstock

21:26 Călin Bibarț, primarul municipiul Arad, anunță că nu sunt victime, oameni răniți sau pagube majore.

UPDATE 21:12 Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 ( 4 în județul Arad, 1 în județul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință. În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor, anunță IGSU.

UPDATE 20:50 Institutul Național pentru Fizica Pământului anunță că seismul a avut loc la ora 20:26:52 (ora României), s-a produs în Crișana, Arad, și are magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Cutremurul s-a produs la 24km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 93km N de Resita.

UPDATE ISU Timiș anunță că „Astăzi, 06.06.2023, la ora 20:26:52 s-a produs în zona BANAT, ARAD un ???????? ?? ???????????? ?? 5.2, ?? ???‌?????? ?? 15 ??. La nivelul Dispeceratului ISU Timiș ?? ?-?? ?‌?????????? ??????? ???? ??‌ ???????? ??????? ????-?????”.

ISU Arad anunță că există „două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri – strada Mărășești și Lucian Blaga. Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”.

știrea inițială

Seismul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD, și a avut magnitudinea 5.2.

Cutremurul semnificativ s-a produs la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele