VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

Ministerul Apărării Naționale a dat publicității un material video în care precizia extraordinară a piloților Escadrilei 53 Vânătoare duc la îndeplinirea cu succes a unei misiuni de realimentare aeriană a unui F-16 Fighting Falcon.

„În mod normal, când indicatoarele ne atenționează că ni se termină combustibilul, mergem la o benzinărie. Dar știați că aeronavele F-16 Fighting Falcon au posibilitatea de a fi realimentate chiar în timpul zborului?”, își întreabă MApN urmăritorii, în cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook.

F-16 ale ROAF au o autonomie de trei ore, iar după realimentarea aeriană mai pot zbura încă două ore

„Combustibilul de aviație este transferat dintr-o aeronavă militară special destinată (cunoscută sub denumirea generică de “aeronavă cisternă”) către o altă aeronavă (de luptă, de transport, de control și supraveghere aeriană – AWACS), care are capacitatea de a fi realimentată în aer, pe timpul zborului.

Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează doar câteva minute, timpul de zbor crește cu două ore.

Desfăşurarea unei astfel de operaţiuni implică o sincronizare perfectă între F-16 Fighting Falcon și aeronava cisternă KC-135 Stratotanker (USAFE), astfel încât să zboare cu aceeaşi viteză și înălțime pe tot parcursul procesului de transfer al combustibilului. Întreaga aventură se desfășoară la o altitudine de aproximativ 7000-10000 metri. Scopul realimentării în aer constă în creșterea razei tactice de acțiune și mărirea timpului de zbor, ceea ce conduce la creșterea operativității misiunilor de luptă”, a mai transmis MApN.

„Vedeți în video cum se desfășoară realimentarea în aer a aeronavelor de luptă, procedura care cere o precizie extraordinară din partea piloților Escadrilei 53 Vânătoare” - MApN.

La finalul anului trecut, MApN, printr-o scrisoare trimisă de către ministrul Vasile Dîncu, a solicitat Parlametului aprobarea achiziționării a 32 de aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia, pentru 354 de milioane de euro plus alte 100 de milioane suport logistic.

Avioanele, atât prima escadrilă din Portugalia, cât și cele norvegiene sunt trecute prin programul Mid-Life Update, cunoscut mai pe scurt MLU.

Aeronavele F-16 norvegiene vin deja la standardul M6.5.2, configurație superioară F-urilor portugheze care e M5.2R. Acestea din urmă vor fi modernizate la standardul primelor la Aerostar Bacău., scrie defenseromania.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară