VIDEO Directorul Regional Adjunct al DEA, Kevin M. Scully: Organizațiile care trimit droguri către România sunt aceleași organizații care trimit droguri în SUA

VIDEO Directorul Regional Adjunct al DEA, Kevin M. Scully: Organizațiile care trimit droguri către România sunt aceleași organizații care trimit droguri în SUA

Lupta împotriva traficului de droguri este lupta împotriva unui 'inamic comun' în condițiile în care organizațiile care trimit droguri către Europa și România sunt aceleași organizații care trimit droguri în Statele Unite, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, Directorul Regional Adjunct al Drug Enforcement Administration (DEA), Kevin M. Scully.

Potrivit sursei citate, colaborarea cu Poliția Română a dus la investigații și în alte părți ale lumii, scopul final fiind acela de a preveni intrarea drogurilor în țara noastră.

DEA a fost nevoită să-și extindă operațiunile și în afara granițelor SUA în condițiile în care, potrivit lui Scully, Statele Unite au 'o problemă uriașă cu drogurile.'

'Am realizat că pentru a ataca această problemă trebuie să ne extindem și în afara granițelor. Avem peste 90 de birouri în 70 de țări diferite și lucrăm împreună cu autoritățile din țările gazdă pentru prinderea traficanților de droguri, a celor mai mari traficanți de droguri din întreaga lume. Poziția mea este aceea de Director Regional Adjunct al DEA în Europa. Avem 15 birouri în Europa, unul aici în București deschis anul trecut. Avem relații extraordinare cu Poliția Română, de foarte mulți ani, dar acum este și mai bine pentru că suntem aici în București', a spus Kevin M. Scully.

În prezent, DEA are mai multe programe de pregătire în colaborare cu IGPR, programe educaționale și se află, potrivit oficialului american, într-un permanent schimb de informații cu autoritățile de la București.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a primit marți, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, vizita oficială a delegației DEA, condusă de Directorul Regional Adjunct, Kevin M. Scully. Șeful Poliției Române a acordat Placheta de Onoare a Poliției Române, Directorului Regional Adjunct al DEA, Kevin M. Scully, și lui Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigații DEA, potrivit sursei citate, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la consolidarea relațiilor dintre Poliția Română și Drug Enforcement Administration.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina