VIDEO „Doamne ferește cât de coruptă este țara asta!”

VIDEO „Doamne ferește cât de coruptă este țara asta!”

În urmă cu o lună, ANPC anunța că vrea să închidă, pentru un an, restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit sute de kilograme de mâncare stricată și bucătăria plină de rugină.

Prima reacție a lui Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor, a fost: „Nu accept să dau bani, nu mă mai șantajați în niciun fel! Dacă mă mai simt șantajat în vreun fel, direct la Parchetul General mă duc! Au mai fost imperfecțiuni pe care le recunosc, se vor rezolva toate. Sunt o grămadă de restaurante cărora nu le merge treaba și le-am deranjat prin stilul meu, dar terminați cu șantajele! Nu mai puneți presiune pe mine! Nu vreau să dau bani nimănui, nu am dat bani nimănui. În țara mea, nu vreau să dau bani nimănui, doar statului român prin taxe și impozite, căruia oricum îi dau zeci de miliarde. Nu mă mai șantajați pentru că direct la Parchetul General mă duc!”

A urmat un duel al replicilor Pescobar - Horia Constantinescu, scrie dcnews.ro .

Culmea, la o lună distanță, după ce Pescobar spunea că nu acceptă să dea bani nimănui și că nu acceptă să fie șantajat - fără să spună cine îi cerea bani și cine îl șantaja - stă la masă cu Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Comentariile internauților nu au întârziat să apară văzând cum s-a trecut, brusc, de la anunțul ANPC: „vrem închiderea restaurantului Taverna Racilor pentru un an”, la marea împăcare Pescobar - Horia Constantinescu:

„Când este suma corectă, totul este perfect”,

„Scandalul ăsta a fost cea mai bună mișcare de marketing pe care am văzut-o la noi în ultimii ani”,

„Ți-a dat Horia Revolutul?”,

„Deci putem face publicitate și cu inspectorii ANPC, nu știam, e bine de știut, acum depinde și cât costă”,

„V-ați înțeles, este?”,

„Domnul Horia alocă atâta timp și celorlalți comercianți?”,

„Doamne ferește cât de coruptă este țara asta!”,

„Tratatul de la Herăstrău”,

„Fiecare are prețul lui”,

„Banii vorbesc”,

„Asta înseamnă să ai bani. Țara tuturor posibilităților”,

„Clar e ceva putred la mijloc...”,

„Cât se mai ia pentru un clip de promovare?”,

„Gata, prieteni pe viață, finish controale”,

„Din cei mai mari dușmani ați devenit cei mai buni prieteni”,

„Cât a fost toată treaba?”.

Și iată-i astăzi la aceeași masă, după ce s-au jignit ca la ușa cortului. Din comentariile oamenilor rezultă că Horia Constantinescu, președintele ANPC, nu face impresie bună. După ce amenința restaurantul cu închiderea, acum laudă Taverna Racilor. Întrebarea este dacă nu putea Horia Constantinescu să facă treabă în liniște? Adică putea să facă control, să dea sfaturi, să dea amenzi, fără circ și tamtam.

Ce a făcut prin tot acest circ? Reclamă. Pe banii cui? Ai statului, adică ai dumneavoastră

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este o instituție a statului. Reclama negativă tot reclamă este. Acum, Horia Constantinescu, după ce era cât pe ce să închidă restaurantul, vine și spune că este totul ok, fiind impresionat de cât de curat a lucrat Pescobar. Asta este reclamă pe banii statului și putea fi evitată dacă Horia Constantinescu făcea totul fără show, fără PR, de la început. Scopul ar fi trebuit să fie controlul și îndreptarea victimei, nu război pe rețelele sociale.

La fel de interesant este că Pescobar a spus, odată cu anunțul ANPC de acum o lună, că el nu va da șpagă, iar oamenii, acum, văzând schimbarea bruscă a lui Horia Constantinescu, și-au pus întrebări (după cum ați văzut în comentariile de mai sus).

Și totul pleacă de la modalitatea de control a lui Horia Constantinescu. El face controale în stil Piedone, anii 1999-2000, fie cu presa după el, fie scurgând filmulețe către presă. De altfel, nici nu se termină controlul, că deja este totul în presă.

Oamenii spun, în comentariile de pe Tiktok, că pare a fi o formulă de negociere a înțelegerii între Pescobar și Horia Constantinescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”