VIDEO Dragnea: Misiunea noului Parlament - refacerea reputației și ordine în legislație

VIDEO Dragnea: Misiunea noului Parlament - refacerea reputației și ordine în legislație

Misiunea noului Parlament este de a face ordine în legislația națională iar reputația acestei instituții trebuie refăcută, a declarat, miercuri, în plen, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

"Parlamentul României este o instituție peste care ultimii ani au așternut o reputație discutabilă. Poate nemeritată, zic unii, dar în același timp este un fapt. E misiunea noastră să refacem reputația Parlamentului și nu putem face asta decât colaborând, decât lucrând cu responsabilitate civică și națională. Cred că a doua misiune esențială a actualului Parlament este aceea de a face ordine în legislația românească. S-au adoptat în decursul anilor prea multe legi care se bat cap în cap, care sunt inadecvate, care încurcă societatea și raporturile între instituții", a susținut Dragnea.

El a adăugat că va iniția un proces parlamentar prin care, împreună cu instituțiile abilitate, dar în primul rând cu Guvernul, Parlamentul să facă ordine în legislație și să clarifice raporturile dintre instituții.

"Această ordine este una dintre condițiile fundamentale ale aplicării legii în România. Sunt convins că împreună putem realiza o adevărată reformă a legislației constituționale, nu avem dreptul să mai ratăm acest proiect. Ține de noi să restabilim puterea constituțională a Parlamentului și vreau să pornim împreună acest proces. Activitatea de control al instituțiilor pe care Parlamentul e abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic — Parlamentul este locul unde se naște legea, dar și locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei. Anul 2017 și anii care urmează nu sunt ușori, toți ne-am angajat în această campanie electorală să producem creștere economică susținută și să aducem bunăstare românilor. E datoria noastră să facem legi bune și clare, să-i ajutăm pe români să creadă în România", a subliniat președintele Camerei Deputaților.

Dragnea a mai declarat că au intrat în Parlament formațiuni noi, arătând că este un lucru bun pentru democrație, context în care i-a îndemnat pe parlamentari să lase la o parte conflictele și să se lupte pentru proiecte mari.

"Este esențial ca partidele din Opoziție să-și poată exprima punctele de vedere cu toată vigoarea. (...) Faptul că ne găsim astăzi aici arată că oamenii au avut încredere în noi, că și-au pus speranțele în noi, că ne-au dat șansa să facem ce nu s-a făcut încă și să îndreptăm ceea ce s-a făcut strâmb. Aș vrea să vă propun ca de azi să încercăm să fim nu doar colegi, vă invit să fim parteneri, o echipă care trage în direcția binelui public. Nu e cazul să formăm cu toții un partid mare și unic, dimpotrivă, e necesar ca fiecare partid să-și facă auzită vocea și să lupte pentru ideile în care crede. Ceea ce vă cer este să privim împreună la proiectele mari, să lăsăm la o parte interesele mici atunci când sunt în discuție interesele țării. Vă invit să colaboram cu luciditate națională pentru cauzele mari și să păstrăm luptele politice pentru cauzele mici", a mai arătat președintele PSD.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…