VIDEO Dramoletă PSD/Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

VIDEO Dramoletă PSD/Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

Apar noi detalii după ce președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA, vineri seara, 22 septembrie, în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei, respectiv 250.000 de euro.

Astfel, mascații au oprit încă o mașină în timpul operațiunii de capturare a lui Dumitru Buzatu, în care se afla și amanta baronului PSD, Ana Maria Obreja, în vârstă de 30 de ani. Femeia ar fi leșinat când a fost dată jos de mascați din mașină, scrie vremeanoua.ro .

Tânăra lucrează ca șefă de cabinet la Consiliul Județean Vaslui și era în mașină alături de un apropiat al lui Buzatu, Dragoș Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Numele lor apar referatul de arestare al DNA.

„La data de 10.08.2023, ora 12.21, numitul Caragata Valeriu este contactat telefonic de către numită Obreja Ana-Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care îi transmite că a fost ‘căutat de șef și era urgent’, ceea ce reprezintă că președintele CJ Vaslui dorea să-i traseze noi sarcini pentru a urgență întocmirea documentației decontului pentru SC Soragmin SRL.

La data de 10.08.2023, ora 15.49, numitul Toma Cătălin Alexandru este contactat telefonic de către numită Obreja Ana-Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care ii transmite că este ‘invitat la șef’, ceea ce reprezintă că cel dintâi trebuie să meargă la cabinetul președintelui CJ Vaslui, unde i-a trasat sarcini pentru a urgență întocmirea documentației decontului pentru SC Soragmin SRL”, scrie în referatul DNA.

„În aceeași zi, după sosirea inculpatului BUZATU Dumitru la Fermă Carja acesta a luat masă alături de SAVIN Emil, BURUIANĂ Ioan, OBREJA Ana Maria și CAZACU Eduard, ulterior BUZATU Dumitru având o scurtă discuție singur cu SAVIN Emil, în cuprinsul acesteia colaboratorul cu identitate reală remitandu-i președintelui CJ Vaslui geantă cu suma de 1.250.000 lei pusă la dispoziție de organele de urmărire penală. Numitul BUZATU Dumitru a preluat geantă și a așezat-o în portbagajul autoturismului DACIA DUSTER cu nr. VS11WAT”, se mai arată în referat.

Vremea Nouă a relatat că la venirea lui Buzatu la ferma de la Carja, locul stabilit pentru darea mitei, Ana Maria Obreja a intrat "ca o divă" în foișorul unde se servea masa și i-a spus lui Dragoș Cazacu, care pregătise mâncarea și decorul în care șeful său urma să ia șpaga: “Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că este numai carne pe masă. Tu nu știi că eu țin post?”.

„După ce au fost blocate mașinile, cea în care era Buzatu și șoferul, dar și cea în care era Ana Obreja (la volan), Dragoș Cazacu și Ioan Buruiană, diva județului începe să țipe și apoi i se face rău. Este pusă la pământ, fiindcă se clatină (probabil a leșinat) și când s-a trezit a avut surpriza să vadă că iubitul ei este cu mâinile întinse pe mașină, că ultimul cartofor prins la furat, la fel că și directorul pe care tocmai îl înjurase că nu a făcut cartofi la disc. Procurorii l-au întins și pe Dragoș Cazacu pe capota mașinii pentru a fi percheziționat”, scrie Vremea Nouă.

@aktual24

Buzatu, filmarea integrala cu flagrantul

♬ original sound - aktual24.ro Dumitru Buzatu a contestat măsura arestului preventiv

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a contestat măsura arestului preventiv dispusă sâmbătă, 23 septembrie, de Tribunalul Vaslui în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Contestaţia acestuia va fi analizată de Curtea de Apel Iaşi săptămâna aceasta.

Între timp, DNA va verifica toată averea declarată de președintele Consiliului Județean Vaslui, deoarece anchetatorii vor să afle dacă există proprietăți, sume de bani sau conturi bancare pe care Dumitru Buzatu nu le-a menționat în declarațiile de avere depuse de-a lungul anilor la Agenția Națională de Integritate.

Dacă investigatorii financiari vor găsi proprietăți sau alte bunuri și sume de bani nedeclarate care nu pot fi justificate din veniturile oficiale, aceștia vor cere, odată cu trimiterea în judecată a politicianului, confiscarea extinsă a bunurilor.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?