VIDEO Gelu Voican Voiculescu, prezent la comemorarea Revoluției în fața Ministerului de Interne, deși ieri a fost huiduit și agresat în Piața Universității

VIDEO Gelu Voican Voiculescu, prezent la comemorarea Revoluției în fața Ministerului de Interne, deși ieri a fost huiduit și agresat în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu e prezent duminică dimineață la evenimentele prilejuite de comemorarea Revoluției în fața Ministerului de Interne – fostul sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, deși ieri a fost huiduit și agresat în Piața Universității.

Voican Voiculescu, personaj-cheie în preluarea puterii după Revoluția din decembrie 1989 de către Ion Iliescu și oamenii despre care procurorii susțin că erau agenții Rusiei, a fost lovit în cap cu o cârjă sâmbătă la ceremoniile din Piața Universității.

El a fost trimis în judecată pentru crime împotriva umanității de procurorii care instrumentează dosarul Revoluției.

Context: Gelu Voican Voiculescu a fost unul dintre participanții activi la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de Victor Atanasie Stănculescu și de Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

După Revoluția din decembrie 1989, el a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

Printr-un decret semnat în 26 decembrie 1989 de către Ion Iliescu, Direcția Securității Statului era trecută în componența Ministerului Apărării Naționale. În data de 31 decembrie 1989, imediat după arestarea gen. Iulian Vlad și a apropiaților acestuia, președintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, la acea dată viceprim-ministru în Guvernul provizoriu, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...