VIDEO Grecia: Atacuri cu explozivi împotriva unui deputat şi soţiei lui

VIDEO Grecia: Atacuri cu explozivi împotriva unui deputat şi soţiei lui

Guvernul grec a condamnat atacurile cu exploziv artizanal comise marţi la Atena împotriva unui deputat al formaţiunii de dreapta la putere şi soţiei lui, soldate fără victime, a informat agenţia elenă de presă, Ana, notează AFP.

"Aceste dispozitive, sticle umplute cu o substanţă explozivă, au fost puse sub cele două maşini" parcate în faţa locuinţei deputatului, la Kifisia, zonă rezidenţială la nord de Atena, potrivit sursei.

Explozia a avariat cele două maşini şi o parte a zidului reşedinţei deputatului partidului Noua Democraţie, a scris sursa.

"Constantinos Bogdanos, deputat al parlamentului grec, a suferit un dublu atac împotriva locuinţei şi maşinii sale", a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al guvernului, Christos Tarantilis, într-un comunicat. "Autorii vor fi arestaţi şi traduşi în faţa justiţiei", a adăugat documentul.

 Majoritatea partidelor parlamentare au condamnat acest "atac".

Mini-atentatele cu dispozitive artizanale împotriva băncilor, companiilor multinaţionale, diplomaţilor sau deputaţilor sunt frecvente în Grecia şi rar fac victime. În cele mai multe cazuri poliţia le impută mişcării de extremă stângă.

Fost jurnalist, Constantinos Bogdanos a fost ales recent deputat din partea formaţiunii Noua Democraţie, la putere de un an şi jumătate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut