VIDEO I-au spart!/Ucrainenii au lovit la Sevastopol un mare submarin rusesc și o navă de debarcare!

VIDEO I-au spart!/Ucrainenii au lovit la Sevastopol un mare submarin rusesc și o navă de debarcare!

În atacul de azi-noapte asupra Sevastopolului au fost lovite un submarin și o mare navă de debarcare a Marinei ruse, potrivit serviciului de spionaj militar ucrainean și unor surse media rusești. Ministerul rus al apărării a spus doar că „în urma unor lovituri cu rachete de croazieră, două nave aflate în reparații au fost avariate”.

Submarinul rusesc Rostov pe Don în 2020, în timpul unei parade navale în SevastopolFoto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

„Confirmăm că o navă mare de debarcare și un submarin au fost lovite. Nu comentăm mijloacele (folosite) pentru lovitură", a declarat pentru Reuters Andriy Yusov, oficial al spionajului militar ucrainean.

Surse media rusești au spus că este vorba de submarinul „Rostov-on-Don” și nava de debarcare „Minsk”, ambele fiind în docuri uscate pentru reparații.

Imaginile din satelit confirmă că o navă de debarcare din clasa Ropucha și un submarin din clasa KILO erau ieri dimineață în docuri uscate.

Iar imaginile de azi noapte din timpul loviturilor arată că exact acele locuri au fost lovite.

„Este ceva cu adevărat important”

Reputatul analist naval H I Sutton, spune și el că există indicii că un submarin clasa KILO a fost lovit. „Este ceva cu adevărat important”, a spus acesta.

Într-un material de luna trecută, Sutton scria că „multe dintre rachetele de croazieră pe care Rusia le trage asupra Ucrainei sunt lansate de pe submarine. În Marea Neagră, 4 submarine din clasa KILO îmbunătățită reprezintă cele mai formidabile mijloace ale marinei rusești. Fiecare navă poate transporta 3-4 rachete de croazieră Kalibr, în special varianta de atac terestru SS-N-30A SAGARIS. Rusia s-a sprijinit foarte mult pe această rachetă pentru a perturba contraofensiva Ucrainei”.

Generalul Ben Hodges, fost comandant al forțelor americane în Europa, a spus că „Este aproape ca și cum ucrainenii ar fi plănuit-o așa... un raid al forțelor speciale pentru a distruge radarul , apoi o lovitură sofisticată asupra Sevastopolului”.

„Această contraofensivă este mult mai mult decât un asalt terestru... este o operațiune pe mai multe paliere”, a adăugat el.

B-237 Rostov pe Don (Proiect 06363), submarin de clasa KILO îmbunătățită a intrat în serviciu în decembrie 2014.

---------

Șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineață și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Atac asupra șantierului din SevastopolFoto: Captura Telegram

Șapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei și toate cele trei ambarcațiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a afirmat ministerul într-un comunicat postat pe Telegram.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate", a precizat ministerul.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea și un important port la Marea Neagră, a spus că cel puțin 24 de persoane au fost rănite.

„Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului, nu există niciun pericol pentru civilii din oraș", a declarat Razvozhayev.

Șantierul naval strategic din peninsula „anexată” în 2014 construiește și repară nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Razvozhayev a postat o fotografie cu flăcări care au cuprins ceea ce pare a fi infrastructura portuară. Canalele rusești de pe Telegram au postat videoclipuri și mai multe fotografii cu flăcări masive la o instalație de pe țărm.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…