VIDEO Imbecilul de la Educație lovește din nou în limba română! Potop de dezacorduri!

VIDEO Imbecilul de la Educație lovește din nou în limba română! Potop de dezacorduri!

 Imbecilul de la Educație lovește din nou în limba română! Potop de dezacorduri de care și Gâgă ar râde! Ministrul Educației, Valentin Popa, a pocit din nou joi limba română în cadrul unui discurs citit de pe laptop, susținut cu ocazia prezentării bilanțului la șase luni de mandat.

Erorile sale au constat mai ales în dezacordul între subiect și predicat, o greșeală pe care copiii sunt învățați să o evite încă din clasele primare.

Jurnaliștii de la The Epoch Times au realizat un colaj cu cele mai grave erori gramaticale comise joi de Valentin Popa:

”manualele şcolare este un subiect intens”;

”în acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea şi drepturile de autor”;

”asigurăm tichete de grădiniţă în valoare de 50 de lei pentru preşcolarii care.. şi şcolari care au o frecvenţă mai mare de 50 la sută”;

”am participat şi în calitate de rector şi sunt încântat să continui iniţiativa (pauză de citit, eforturi vizibile pentru a citi numele) Heinnovate care în acest an a continuat să se…”.

Valentin Popa a dat dovadă și de dificultăți vizibile de exprimare când a încercat să explice de ce este bine ca absolvenții de gimnaziu să urmeze un liceu sau o școală profesională.

”Toţi elevii care finalizează clasa a VIII-a trebuie să ajungă în clasa a IX-a. Undeva. Într-adevăr, analizăm, ca în fiecare an, situaţia liceelor care nu au o rată bună de succes la … Nu ne propunem să le închidem, sub nicio formă, sigur că trebuie să încercăm să motivăm profesorii, să motivăm elevii pentru a învăţa mai bine. Dar eu sunt de principiul că mai bine să avem elevul la şcoală, să stea în clasă, decât să închidem şi să îl trimitem în spaţiul public”, a spus Popa, citat de Agerpres.

Ministrul Educației este renumit pentru greșelile sale gramaticale sau de exprimare, făcându-se renumit pentru asta încă de când a preluat funcția în Guvernul Dăncilă. Deși în CV are trecute titlurile de ”profesor universitar doctor inginer”, Valentin Popa face praf limba română aproape de fiecare dată când vorbește. Cu două zile înainte de audierea sa în Parlament pentru funcția de ministru al Educației, pe Youtube a fost postat un colaj cu agramatismele rectorului Popa: ”În prima treime a întregii promoții care au terminat universitatea” / ”Avem resursa umană foarte bine pregătită care au aplicat și au avut proiecte de cercetare” / ”Această ținut binecuvântat de Dumnezeu”/ ”Vechiul consiliu local a aprobat această transfer / Mă bucur că am ajuns în ziua în care să tai pamblica la acest book cafe”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut