VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

Dezvăluirea unor filmuleţe "incendiare" cu unul dintre lideri duce la excluderi. USR, partid care a cerut votul românilor promiţând că va lupta contra corupţiei şi pentru meritocraţie, e marcat de noi scandaluri. Voci din partid acuză că o mână de oameni au fraudat alegerile din filialele Diaspora şi că cei incomozi sunt epuraţi. Speranţa celor care se tem că partidul va fi confiscat se îndreaptă acum spre Dacian Cioloş, care e aşteptat să vină cu soluţii şi măsuri. În USR a izbucnit un nou scandal, unul de proporţii, după ce doi membri din filiala din Marea Britanie au fost excluşi din partid. Cei doi au fost acuzaţi de comportament calomniator şi injurios cu caracter indirect homofob la adresa unui alt membru USR. Până aici, nimic nou sub soare, în USR au avut loc o mulţime de excluderi în ultimii ani. Noul scandal, însă, este mult mai adânc şi e vârful unui adevărat iceberg, susţin voci din USR, care vorbesc de fapte foarte grave, ce ţin chiar de domeniul penalului în filialele din Diaspora ale USR, scrie Epoch Times .

Alexandru Mesteru
Alexandru Mesteru (Captura Video)

Mai exact, oameni din interior acuză, tot mai vocal, faptul că alegerile pentru conducerea filialelor USR din Diaspora au fost fraudate pentru ca echipa centrată în jurul lui Dan Barna să poată păstra controlul acestor filiale şi că oamenii incomozi, care sesizează derapaje, sunt daţi afară. Astfel, din filiala UK a USR au fost excluşi Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu, după ce aceştia au sesizat că în funcţia de vicepreşedinte al filialei din Marea Britanie a ajuns să fie ales Alexandru Meşteru, un om despre al cărui CV nu se ştie nimic şi care, potrivit unora dintre colegii săi, s-a remarcat doar prin nişte videoclipuri postate pe YouTube în urmă cu 11 ani, videoclipuri în care useristul, care îşi spune "Rebecka de la Iaşi", apare în ipostaze lascive, ba mângâindu-se pe melodii ale Laurei Andreşan, ba dând din fund pe manele, învelit în prosop roz pe care şi-l dă jos pentru a rămâne în chiloţi.

Referitor la postări, noului vicepreşedinte al filialei UK Diaspora i s-a reproşat şi o fotografie mai veche pe care acesta a simţit nevoia să o posteze pe Facebook în care apare ţinând în mână un pistol. Meşteru îşi dă like la propria postare şi se autointitulează "Şefa Mafiei."

Alex Mesteru
Alex Mesteru

Alexandru Meşteru a apărut recent în filiala din UK a partidului fiind "paraşutat" acolo de la filiala Iaşi iar colegii săi acuză că nu s-a remarcat prin participări la acţiunile partidului (i se cunoaşte participarea doar la o acţiune). Totuşi, a fost ales vicepreşedinte.

Surse din USR susţin că excluderile nu se vor opri la Bianca şi Ciprian care şi-au "permis" să ridice întrebări în ceea ce priveşte competenţele şi aptitudinile care îl recomandă pe Meşteru şi au semnalat faptul că acesta apare pe YouTube în ipostaze indecente, lucru care ar putea pune, finalmente, într-o lumină neplăcută partidul. Există temeri că alte 20 de nume de contestatari ai modului în care s-au desfăşurat alegerile în filială sunt pe lista de excluderi. Mai merită menţionat că excluderea celor doi a fost catalogată de unii dintre colegi drept o "execuţie". Practic, cei doi au avut câteva minute să se apere, argumentele lor n-au fost luate în considerare de şefa de filială, Gabriela Ferguson (şi ea un personaj contestat), li s-a pus în cârcă anatema de acţiuni cu caracter "homofob indirect", când, de fapt, spun colegii lor, oamenii au fost de fapt avertizori de integritate, în niciun caz homofobi.

"Filiala Diaspora a USR a devenit un laborator de experimentare a iliberalismului, abuzurilor, fraudelor şi dezbinării", susţine, într-o postare pe un grup de Facebook al partidului, unul dintre cei revoltaţi de excluderi.

"Dacă Biroul Naţional şi conducerea USR tolerează acest experiment sinistru antidemocratic săvârşit de o mână de oameni lipsiţi de orice calităţi. (...) În Diaspora continuă să se petreacă lucruri foarte grave, prin care se joacă însăşi esenţa de partid democratic a USR. Începe să fie târziu pentru USR şi nimic din ce a făcut conducerea partidului până acum nu demonstrează că a înţeles pericolul care îl paşte, că a înţeles toate motivele care au dus la prăbuşirea partidului în preferinţele electoratului din ţară şi din Diaspora", adaugă persoana respectivă.

"Nici la această ora, vicepreşedintele UK, Alexandru Meşteru, nu le-a prezentat membrilor din filială vreun CV sau vreun detaliu despre activitatea sa profesională, personală, de activism civic sau activitatea sa politică din cadrul partidului. Nu cunoaştem decât câteva detalii din activitatea artistică a VP UK, care este publică, pe YouTube, de câţiva ani", scrie o altă persoană.

Meşteru, doar vârful icebergului. Acuzaţii de fraudare brutală a alegerilor din filialele Diaspora ale USR

Surse din USR susţin că asistăm, practic, la o luptă pentru control dusă de echipa Barna care îşi doreşte controlul asupra filialelor din Diaspora. Miza ar fi una electorală - controlul pe viitoarele nominalizări pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. Această luptă pentru contrarea puterii la echipa Barna nu e un lucru nou. Din USR au fost eliminate constant vocile incomode, însă, în presă au ieşit informatii doar despre câteva excluderi în momente cheie, precum cea a lui Oli Ardelean, a lui Vlad Teohari etc. Ele au fost însă mai multe. În plus, înainte de alegerile parlamentare precedente, pe lângă excluderi, au avut loc adevărate linşaje publice pe grupurile interne ale partidului pentru a îi elimina pe cei care voiau să candideze la Parlament pe circumscripţia diaspora, astfel încât locurile eligibile să fie ocupate de Radu Mihail şi de Ştefan Iulian Lorincz.

"A existat un proces intern în USR în care s-a făcut curăţenie, s-a făcut curăţenie permanent, se eliminau pe bandă rulantă vocile disidente. Echipa Barna face asta de la Nicuşor încoace, pe valuri succesive partidul s-a curăţat violent de vocile disidente iar cei ce au câştigat sunt cei care astăzi sunt în jurul lui Barna, Ghinea, Drulă, Moşteanu, Mălureanu, cei 14 care asigură azi majoritatea în Biroul Naţional", a declarat o sursă din USR pentru Epoch Times.

Această politică a continuat şi după fuziunea cu PLUS, fidelii lui Barna acţionând în direcţia epurării PLUS-iştilor cu aspiraţii la funcţii. O atenţie specială a primit Diaspora, cea mai importantă filială a USR şi a PLUS, de unde s-a născut revolta, momentul 10 august etc.

Astfel, de la sfârşitul anului 2020 a început un proces de eliminare a absolut tuturor vocilor incomode din USR, începând cu eliminarea fostului şef al filialei, Emanuel Stoica, pe care l-au suspendat un an din partid, după care au fost eliminaţi şi cei din echipa lui.

S-a născut apoi grupul numit "Drept", format din voci care au cerut democraţie, dreptate, oameni care aveau dreptul să facă parte din biroul filialei însă mulţi dintre ei au fost excluşi. Fiind complet blocaţi şi suspendaţi, practic toate locurile rămase vacante au fost ocupate de oamenii echipei Barna.

"Echipa Barna voia să aibă control asupra fuziunii în Diaspora şi alegerilor care urmau să aibă loc în Diaspora", susţin sursele.

Pentru ca echipa Barna să se asigure că va câştiga alegerile, după congresul la care a avut loc fuziunea USR cu PLUS s-au făcut multe transferuri în filialele din Diaspora, în vederea fraudării prin metoda autobuzul, susţin sursele. Pentru ca acest lucru să fie posibil, s-a introdus o prevedere care le permite membrilor care au domiciliul în ţară să se mute în filialele din Diaspora fără să aibă domiciliul în Diaspora. Astfel, au fost transferaţi prieteni, rude, cunoştinţe în filialele mari. În acelaşi timp, candidaturile spontane ale celor care voiau să intre în partid au fost puse pe hold. Toţi cei care au vrut să intre în partid din simpatie pentru Cioloş sau USR-PLUS n-au reuşit, candidaturile fiind amânate până după alegeri, ca să nu fie surprize la vot.

Ca să fie siguri că au majoritate absolută în fililale foarte mari precum Spania, Italia, UK, fidelii lui Barna au mai operat pe un plan, în subpunctul unui mesaj mai lung a apărut ideea că cei care îşi doresc să voteze la alegerile pentru conducerile filialelor trebuie să îşi valideze e-mailurile, susţin sursele. Evident, cum nu toţi membrii de partid stau cu ochii pe e-mailuri, multora le-a scăpat informaţia şi astfel au fost eliminaţi 700 de membri cu drept de vot. Sursa citată susţine că între filialele din Diaspora au avut loc transferuri bizare, unele reale, altele fictive şi aşa s-a obţinut majoritatea.

Etapa următoare au fost epurările, începute cu Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu, care s-au arătat contrariaţi de faptul că o persoană apărută pe nepusă masă în filială a deveni vicepreşedinte în câteva săptămâni. Practic, e bizar că acesta să fi obţinut voturile colegilor în detrimentul altora cu activitate în filială, în condiţiile în care nou-venitul nu se remarcase prin mai nimic.

La o căutare pe Google, Munteanu şi Albulescu au găsit nu articole despre realizările acestuia în vreun domeniu, ci filmuleţe pe un canal de YouTube în care acesta se expune mângâindu-se lasciv. Cei doi au denunţat această obscenitate, susţin colegii lor, şi s-au trezit excluşi în cadrul unei şedinţe de tip stalinist.

Surse din USR susţin că alte 20 de persoane sunt pe lista celor incomozi care ar urma să fie excluşi.

Comisia electorală a USR a constatat probleme grave la votul din Diaspora şi a cerut reluarea alegerilor. Raportul a fost ignorat

Raportul Comisiei Electorale, formate paritar din oameni USR şi PLUS, a constatat numeroase încălcări ale legii electorale pe care le-a semnalat Biroului Naţional şi a recomandat reluarea alegerilor. Acestea însă nu s-au reluat, evident. După informaţiile noastre, la nivel naţional Dacian Cioloş a dispus crearea unei comisii care să verifice acuzaţiile.

Mai jos, concluziile Comisiei Electorale a USR.

Poziţia şefei filialei UK a USR, Gabriela Ferguson

Redacţia noastră a încercat să obţină o poziţie de la Dacian Cioloş. Vom publica poziţia dumnealui când şi dacă ne va parveni. Am solicitat informaţii şi şefei filialei USR din Marea Britanie, Gabriela Ferguson. Iniţial, ne-a transmis că nu îi e clar scopul articolului nostru şi ce relevanţă are pentru România, aceasta în condiţiile în care USR, partid care a promis românilor că va lupta contra corupţiei, este marcat de acuzaţii grave, de fraudare a alegerilor interne, acuzaţiile venind din partea propriilor membri, nu ai opoziţiei.

După acest răspuns care seamănă uluitor cu cele ale Vioricăi Dăncilă - care, în momentul când era întrebată de vila de la Predeal ne trimitea să îl întrebăm pe Iohannis de ce are şase case - Gabriela Ferguson a venit cu o serie de răspunsuri pe care le prezentăm mai jos. Gabriela Ferguson aruncă la Cioloş vina pentru modul în care s-a procedat cu e-mailurile.

Acuzaţiile de fraudare

Alegerile din decembrie 2021 s-au desfăşurat pe o procedură nouă, propusă de Preşedintele USR Dacian Cioloş, aprobată de Biroul Naţional şi implementată de Secretariatul General, care implică o verificare adiţională a adreselor de email ale membrilor;

Cei care din varii motive nu au îndeplinit această procedură simplă nu au figurat în corpul electoral conform regulamentelor în vigoare.

În niciun caz nu poate fi vorba de fraudă.

Biroul Naţional a monitorizat îndeaproape aceste alegeri fiind primele desfăşurate pe noul model de reorganizare a Filialei Diaspora, luând act de rezultatul acestora.

Câte persoane s-au înscris în filiala UK în perioada octombrie-decembrie 2021?

La ora actuală, Filiala Locală Marea Britanie este formată din 1089 de membri. În perioada octombrie-noiembrie 2021 s-au efectuat 19 admiteri de noi membri, dintre care 2 transferuri din alte filiale USR.

Câte dintre aceste persoane aveau domiciliul în Marea Britanie?

Conform declaraţiilor membrilor la interviu, toţi locuiau în Marea Britanie la data admiterii.

Dl Alexandru Meşteru are domiciliul/reşedinţa în Marea Britanie?

Da, această persoană locuieşte în Marea Britanie din Aprilie 2021.

În baza căror argumente au fost excluşi Ciprian Munteanu şi Bianca Albulescu? Cum s-a ajuns la concluzia că aceştia au avut comportament calomniator şi injurios şi cu caracter homofob indirect? De ce o sancţiune atât de drastică?

Cei doi au fost excluşi în urma sesizărilor efectuate de doi membri USR, care au fost înaintate Biroului Local D1: Marea Britanie. Aceştia au acuzat încălcarea Art. 13 din Statutul USR, care menţionează “Membrii USR au îndatorirea [...] să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa altui membru USR”.

Reclamanţii au ataşat şi capturi de ecran care dovedesc campania de hărţuire pe care persoanele sancţionate au efectuat-o, precum şi caracterul denigrant şi discriminatoriu. A fost aplicată sancţiunea maximă din cauza gravităţii comportamentului reclamat precum şi lipsei oricărui fel de scuze sau regrete faţă de acţiunile întreprinse. Cei doi au fost invitaţi la audieri pentru a-şi exercita dreptul la apărare, însă aceştia nu au arătat în niciun fel remuşcare sau că ar considera că au făcut ceva greşit prin acţiunile lor. Persoanele sancţionate au posibilitatea de a contesta decizia la Comisia Locală de Arbitraj a filialei D1, conform Statutului USR.

Cum comentaţi informaţia că se pregăteşte încă o rundă de 20 de excluderi în filiala pe care o conduceţi?

La ora actuală nu există nicio altă sesizare trimisă către Biroul Local D1.

Redăm, mai jos, postările care le-au adus excluderea lui Ciprian Munteanu şi Biancăi Albulescu.

foto
foto

Postarea Biancăi Albulescu:

„Nu pot decât să mă bucur şi să aplaud eforturile necontenite în slujba partidului, precum şi avansarea atât de incredibilă în timp aşa scurt...a colegului nostru, vicepreşedinte în D1!

Aşa cum la un moment dat, în mod repetat Gabriela Ferguson îl lăuda în call-uri şi îl prezenta pe noul coleg Alexandru Meşteru ca fiind mâna dreaptă a lui Cosette de la Iaşi, furat (deh..deja ştim cum e cu noţiunea asta la noul preşedinte, blink blink plagiatul e tot furt) cu greu de la acesta şi adus în D1UK după rugăminţi şi lacrimi, iar el în modestia caracteristică ne spunea cum a terminat o facultate de geografie în România şi cum lucrează cot la cot cu Anca Dragu pentru implementarea la nivel naţional a unui proiect de panouri fotovoltaice, deşi... expertiza sau experienţa în domeniu se rezumă la canci.

Detalii, detalii.... Implicarea în vorbe se caută şi talente nemăsurate.

Abia în dimineaţa acesta am aflat de fapt ce îl recomandă...talentul!

În final vă zic.. accept! Accept acest preşedinte şi acest vicepreşedinte în UK!

Nici nu am cum să nu!

Este clar că talentul şi determinarea l-au dus departe de Iaşi, în sufletul Londrei!

Cheers, mate! Big love!”

Notă: Imaginile video cu Alexandru Meşteru au fost incluse în material deoarece sunt relevante pentru înţelegerea situaţiei, având în vedere faptul că doi membri ai USR au fost exluşi pentru semnalarea lor. De altfel, acestea sunt publice, pe YouTube.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa