VIDEO Infractorul, declarații de un jigodism fără precedent! Se pișă pur și simplu pe bun-simțul acestui popor!

Infractorul, declarații de un jigodism fără precedent! Se pișă pur și simplu pe bun-simțul acestui popor! Prima reacție a lui Liviu Dragnea după adoptarea Codului penal: Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție.Liviu Dragnea a spus miercuri, la câteva ore de la adoptarea Codului penal în parlament, că actul normativ, așa cum a fost el modificat de PSD și ALDE, este ”dedicat justițiabililor din România”.

”Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Vreau să știu că la plecarea din funcție am lăsat împreună cu colegii mei, pe care îi felicit că au rezistat la presiuni inimaginabile, o țară mai bună din punct de vedere al drepturilor și libertăților fundamentale”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă modificările au fost făcute cu dedicație pentru el, Dragnea a spus, iritat, că s-a săturat ”de petardele aruncate de unii și de alții”.

”Ce înseamnă dedicat lui Liviu Dragnea? Decizia luată acum un an și jumătate de Klaus Iohannis și un grup de oameni cu puteri oculte a fost ca eu să fie anihilat. Mâine poate să-mi facă o mie de dosare. Ei își joacă destinul, piederea unei puteri inimaginabile. Pantru a lăsa ca mii de oameni nevinovați să tremure până află sentința, așa ceva nu poate fi acceptabil”, a reacționat Dragnea.

Întrebat ce dovezi are că dosarele sale au fost instrumentate politic, Dragnea refuzat să răspundă și a spus sec: ”Da”.

”Parlamentul e presat și amenințat să voteze sau să nu voteze într-un fel sau altul”, a mai susținut liderul PSD.

- Domnișoară! Public vă cer să demonstrați aceste lucruri!...i-a spus Liviu Dragnea unei jurnaliste care îl întrebase cum comentează faptul că există voci care spun că aceste coduri penale au fost obiectul unor negocieri dintre el și „sistem” pentru a primi o achitare în dosarul pe care îl are pe rol la instanța supremă și pentru că nu a primit această achitare, a modificat Codul penal pentru ca fapta pentru care este incriminat (instigare la abuz de putere - n.r.) să nu mai existe.

- Eu vă întreb..., a încercat să spună jurnalista.

- Nu, nu, și eu VĂ CER să mergeți la Parchetul General și să spuneți de unde aveți aceste informații. Public vă cer lucrul acesta! M-am săturat de prostiile astea! Cu cine să negociez de la statul paralel? Cu Pahonțu?! Dacă dvs știți oamenii cu care se poate negocia înseamnă că se poate negocia! Înseamnă că ceea ce spunem de foarte mult timp este adevărat: că se poate negocia. Noi nu știm să negociem, că nu știm cu cine.

- Eu vă întreb cum răspundeți dvs la aceste...

 - Nu! Eu vă cer public să faceți o plângere la Parchetul General. Dacă nu știți cum s-o faceți, întrebați-l pe dl. Orban!

- Ați spus că nu a fost făcut Codul penal pentru Liviu Dragnea, a intervenit o altă jurnalistă. Dar în urma redefinirii celor două infracțiuni de care sunteți și dvs acuzat - abuz în serviciu și grup infracțional organizat - Liviu Dragnea scapă de cele două acuzații?

- Eu nu cred, a răspuns liderul PSD.

- Opoziția spune că din moment ce au scăzut pedepsele, astfel și faptele se șterg, termenele de prescripție se îndeplinesc mai repede, a remarcat o altă jurnalistă.

- Mai aveți alte întrebări? a replicat Dragnea, făcându-se ecoul unei sintagme devenite celebre și aparținând fostului ministru al justiției, Florin Iordache. Sincer, mai aveți alte întrebări? a insistat el.

- Și partenerii externi ai României au criticat aceste modificări...și au spus că ar putea afecta colaborarea juridică cu România. Ce le răspundeți?

- Forma actuală...M-am consultat cu juriștii, după acele declarații. Forma actuală a codurilor penale nu poate afecta cu absolut nimic buna colaborare dintre România și partenerii externi în ceea ce privește infracționalitatea economică-financiară, în ceea ce privește combaterea terorismului, traficului cu droguri, cu ființe umane sau în ceea ce privește războiul cibernetic...

- Avem un prag de 1.900 de lei la abuz, la dvs prejudiciul este de 108.000 de lei, de asemenea foloase necuvenite pentru rudele de gradul I și al II-lea...

- Domnule, faceți o teză de drept în ceea ce mă privește, dacă aveți această obsesie, a întrerupt Liviu Dragnea întrebarea unui reporter. Eu spun de un an și ceva de zile, le-am spus-o și colegilor mei: mi-am asumat aceste lucruri și-n campania electorală, și ulterior. Știam ce mă așteaptă și știu ce mă așteaptă. Numai că eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție! Foarte simplu: și vă spun pe românește, ca la noi în Teleorman: adică vreau să duc această luptă până când... sper că fiecare român, și dvs, și oricare din această țară să știe că poate avea încredere în justiție, chiar dacă nu sută la sută, nu în situația în care suntem! Nu vorbiți de faptul că e un președinte la Cotroceni care calcă în picioare Constituția, care trimite un consilier să amenințe un judecător CCR, care a obținut case prin fals, care refuză să dea sute de mii înapoi la statul român! Nu vorbiți de faptul că s-au obținut denunțuri prin șantaj, prin amenințări! Nu vorbiți de faptul că au fost probe falsificate în dosare și că sunt oameni care stau în stau în pușcărie degeaba, nevinovați, oameni care au ieșit din pușcărie și s-a dovedit de CEDO că sunt nevinovați! Aveți o problemă cu această obsesie! Eu n-am această problemă! le-a reproșat Dragnea jurnaliștilor. Când am spus lucrul ăsta am spus că s-ar putea să nu scap și nu cred că o să scap! Dar vreau măcar, când am terminat această funcție să știu că am lăsat, împreună cu colegii mei pe care îi felicit că rezistă la toate aceste mizerii, presiuni și amenințări, că lăsăm o țară mai bună! Ăsta este obiectivul nostru, și din punct de vedere al drepturilor și libertăților fundamentale, și din punct de vedere economic și social. Și eu cred că D-zeu ne va ajuta. Vă multumesc! a încheiat Liviu Dragnea.

***

Cel mai important articol modificat de coaliția aflată la guvernare a fost cel care vizează abuzul în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției. Noua formulare a abuzului în serviciu stabilește că infracțiunea este doar atunci când un funcționar public fură pentru el sau pentru familie, nu și dacă face acest lucru pentru terți, scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune. Mai mult, articolul privind  abuzul în serviciu ”nu se aplică în cazul elaborării, emiterii și aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet