VIDEO Interviul colonelului Paraschiv îngroapă definitiv Jandarmeria! Cum arăta, de fapt, situația în zona Springtime, invocată drept motiv pentru intervenția în forță a jandarmilor

VIDEO Interviul colonelului Paraschiv îngroapă definitiv Jandarmeria! Cum arăta, de fapt, situația în zona Springtime, invocată drept motiv pentru intervenția în forță a jandarmilor

Interviul colonelului Paraschiv îngroapă definitiv Jandarmeria! Cum arăta, de fapt, situația în zona Springtime, invocată drept motiv pentru intervenția în forță a jandarmilor: Oamenii strigau „fără violență”, iar dubele de poliție s-au retras pașnic.

 Potrivit unei filmări realizate vineri seară la ora 23:04 – cu șapte minute înainte de intervenția în forță a jandarmilor – pe Bulevardul Titulescu, lângă Springtime, câteva dube de poliție au încercat să traverseze mulțimea de protestatari cu girofarurile pornite. Înregistrarea a fost trimisă redacției de un cititor G4Media.ro .

”S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea Springtime pe bd. Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forţele masate în jurul Guvernului şi nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliţie, care au trimis echipaje să vadă ce se întâmplă şi să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliţie au fost atacate. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acţiunii, care a trimis două detaşamente de jandarmi să sprijine poliţia”, a declarat colonelul Cătălin Paraschiv într-un interviu pentru Kamikaze.

Acesta a mai pretins că cele două detaşamente s-au deplasat acolo, au luat primele măsuri, i-au ajutat pe colegii de la poliţie şi împreună au reuşit să iasă din zona respectivă.

”Pe momentul întoarcerii, s-au primit două informaţii: una transmisă de structurile de cercetare din piaţă care au transmis clar că jandarmii sunt atacaţi, că sunt la pământ, sunt călcaţi în picioare, doi oameni sunt omorâţi. Informaţia aşa a fost, probabil că ei se refereau…, după aceea am văzut şi eu imaginile la televizor cu acea fată şi cu acel băiat (…) Simultan, din dispecerat ni s-a transmis că pe televiziuni sunt imagini cu doi jandarmi întinşi la pământ care sunt călcaţi pe cap. În clipa aceea, comandantul acţiunii a luat decizia ca efectivele brigăzii speciale să acţioneze pe direcţia Springtime”, a mai susținut Paraschiv.

Oamenii au început însă să scandeze ”fără violență”, iar mașinile, nemaiputând înainta, au început să se retragă. Când au văzut că poliția dă înapoi, manifestanții au început să aplaude și să scandeze ”PSD, muie PSD” și ”bravo!”. În imaginile filmate, mulțimea este pașnică și nu este surprins niciun act de violență la adresa forțelor de ordine.

”Am întrerupt filmarea când am auzit din spate că vin jandarmii cu gaze”, a povestit cititorul G4Media.ro.

 

Înregistrarea a fost trimisă după ce colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de intervenție a Jandarmeriei Române, a pretins, într-un interviu pentru Kamikaze, că intervenția în forță a forțelor de ordine, declanșată la ora 23:11, a avut loc în urma unui apel la 112 că în zona Springtime mai multe echipaje de poliție au fost atacate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu