VIDEO Iohannis despre închiderea pieţelor: O măsură justă; PSD, din motive politicianiste, a hotărât inversul

VIDEO Iohannis despre închiderea pieţelor: O măsură justă; PSD, din motive politicianiste, a hotărât inversul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură justă luată de Guvern şi a acuzat PSD că a propus deschiderea acestora din motive politicianiste.


"Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. (...) Faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea pesedistă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen. Nu se poate să se funcţioneze aşa. Suntem în plină criză sanitară. Guvernul împreună cu experţii hotărăsc anumite măsuri, PSD-ul din Parlament doar să arate că este acolo cu mulţi parlamentari hotărăşte inversul, ori aşa gestiunea va fi cu siguranţă una complicată şi nu este ceea ce îşi doresc românii. Românii îşi doresc o guvernare care este sprijinită de Parlament, pentru ca să fie cât se poate de eficientă", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că se închid doar pieţele care funcţionează în spaţiile închise, în care nu pot fi garantate măsurile de protejare a populaţiei.

"Această măsură nu este una nelimitată; este limitată în timp. Aceste măsuri au fost luate acum, doar pentru câteva săptămâni. (...) După câteva zile, vom vedea cât de eficient a fost acest nou set de măsuri şi noi credem că va avea rezultate", a adăugat Iohannis, care a argumentat că măsura vizează încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Marţi, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 de abţineri. AGERPRES

Sursa foto:  presidency.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”