VIDEO Jandarmii au intervenit cu violență în Piața Victoriei! Au făcut zeci de rețineri! Jurnalist german săltat de jandarmi!

VIDEO Jandarmii au intervenit cu violență în Piața Victoriei! Au făcut zeci de rețineri! Jurnalist german săltat de jandarmi!

Mii de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce parte dintre ei au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Procedura Penala. Alte cateva mii au protestat in marile orase din tara.

In prima ora a protestului, dupa ce oamenii au blocat partial traficul in Piata Victoriei, jandarmii au intervenit in forta de mai multe ori, incercand sa-i impinga ca sa elibereze soseaua. Ba chiar l-au dus la duba pentru scurt timp pe Cristian Dide, dupa ce acesta a inceput sa citeasca la megafon drepturile pe care le au cetatenii si a spus ca jandarmii comit abuzuri.

Protestatarii reclama ca fortele de ordine au folosit chiar si gaze lacrimogene, desi in Piata au fost foarte multi copii. La ora 21:30, cand oamenii deja incepeau sa plece, jandarmii au intervenit iar, au inceput sa impinga oamenii, chiar au folosit pumnii cand unii dintre ei, inclusiv femei, nu au vrut sa se ridice de pe jos. 

Jandarmeria a anuntat ca a dat 2 amenzi, insa filmarile din Piata au aratat cum zeci de protestatari au fost ridicati si tarati in dube. Inclusiv jurnalistii au fost legitimati, iar un jurnalist german a fost saltat brutal, fara explicatii. Este un jurnalist german care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în Teleorman. Proteste au loc și în alte orașe din țară cum ar fi Iași, Cluj, Timișoara, Bacău sau Iași.

In fata acestei desfasurari de forta a Jandarmeriei, oamenii au inceput sa strige "Slugile lui Dragnea".

Pana la interventia jandarmilor, protestul s-a desfasurat pasnic. Oamenii au discutat despre efectele grave pe care modificarile aduse Codului de Procedura Penala le vor avea asupra fiecarui cetatean si au reafirmat cu tarie ca nu vor sa fie condusi de hoti si de penali. "In democratie hotii stau la puscarie!" sau "Repetenti si infractori nu va vrem conducatori" au fost unele dintre scadarile lor.

Piata a avut un mesaj si pentru Klaus Iohannis, transmitandu-i sa nu cedeze in fata "penalilor", pentru ca ei il sustin. Oamenii au scandat anticipate si i-au cerut sefului statului sa faca referendum pentru Justitie: "Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti!".

23:11 - Protestul s-a incheiat in Piata Victoriei. Oamenii anunta insa ca vor veni si maine, in numar si mai mare. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla ce are de spus Jandarmeria despre interventia din seara aceasta.

22:55 - Cei de la Rezistenta Tv incearca sa afle de la jandarmi unde a fost dus jurnalistul german.

Paul Arne Wagner este cel care a filmat, impreuna cu cei de la Pasaport Productions, filmul din Teleorman "Aici nu-l avem decat pe Dragnea".

22.54: Jandarmii au început să se retragă, la fel și o parte a manifestanților

22:40 - Filosoful Mihai Sora, prezent la protestul din Piata Victoriei, a fost surprins de interventia jandarmilor si a postat pe pagina sa de Facebook un filmulet in care se vede cum acestia imping si lovesc oameni, chiar in apropierea sa. "Iesiti in strada, oameni buni!", e mesajul sau. Mihai Sora are 101 ani dar la fiecare protest este prezent in Piata Victoriei.

22:36 - Dintr-un difuzor in Piata Victoriei rasuna versurile lui Valeriu Sterian: "Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni".

22:30 - Jandarmii continua sa monteze garduri pentru a-i impiedica pe protestatari sa mai intre pe carosabil. Deja sunt mai multi jandarmi decat protestatari in Piata Victoriei.

"Jandarmeria apara hotia", striga oamenii catre jandarmi.

22.26: Compania Pasaport Productions, producător de documentare, anunță că un ziarist german a fost ridicat de jandarmi. Anunțul postat pe pagina de Facebook: ”Colegul nostru, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu stim cati au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”.

22:18 - Spiritele s-au mai calmat in Piata, insa protestatarii continua sa-si exprime furia fata de cele intamplate, huiduie si scandeaza "demisia".

22:11 - Digi24 anunta ca a fost ridicat si un jurnalist german. Jurnalistii au stat de vorba cu sotia sa si aceasta spunea ca nu intelege de ce fortele de ordine au facut asta, pentru ca barbatul nu a fost violent, nu a scandat, nu a instigat.

Cei de la Pasaport Productions anunta ca este vorba de jurnalistul german Paul Arne Wagner.

"A fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba Jandarmeriei impreuna cu alti protestatari. Nu stim cati au fost ridicati. Nu stim unde i-au dus", au scris acestia pe Facebook.

22.07: Momentul în care protestatarii se așază pe asfalt pentru a nu mai fi ridicați de jandarmi, la intersecția Bd Aviatorilor cu strada Paris

22.00: Numărul protestatarilor a crescut, proporțional cu tensiunea. Sunt circa 7.000 (estimarea reporterului G4Media). jandarmii continuă să bage oameni în dube

Imagini cu jandarmii bagând oamenii în dube:

21:52 - "Daca nu iesim in strada aici ajungem, la jandarmi care bat femei", spune un protestatar, care spune ca a filmat cum un jandarm a lovit o protestatara. Acesta sustine ca fortele de ordine au folosit si lacrimogene.

21:50 - Jandarmii continua sa intervina si incearca sa ii ridice pe cei care s-au asezat pe carosabil. Oamenii s-au lasat insa in jos tocmai pentru a nu fi saltati de jandarmi. Sunt forte impresionante in Piata Victoriei inca de la inceputul protestului si au fost suplimentate pe masura ce a crescut numarul protestatarilor.

21:42 - Cei de la Coruptia ucide transmit ca zeci de protestatari au fost retinuti.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”