VIDEO Klaus Iohannis, întâmpinat cu 21 de salve de tun la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Național Arlington

VIDEO Klaus Iohannis, întâmpinat cu 21 de salve de tun la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Național Arlington

Președintele Klaus Iohannis a depus, marți, o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Național Arlington din Washington, fiind întâmpinat cu 21 de salve de tun și de garda de onoare, informează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

"Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai înalt ceremonial utilizat pentru un șef de stat: Președintele României a fost întâmpinat cu 21 de salve de tun și de garda de onoare și au fost intonate imnurile României și Statelor Unite ale Americii. Președintele Klaus Iohannis a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington", precizează sursa citată.

După cum se arată în comunicat, gestul președintelui Iohannis a fost un omagiu adus memoriei militarilor americani căzuți în cele două războaie mondiale, dar și în alte conflicte.

"Depunerea coroanei de către președintele României în cadrul unei ceremonii solemne a reprezentat un omagiu adus memoriei și eroismului personalului militar american angajat în susținerea, cu prețul vieții, a păcii, libertății și democrației în Europa și în întreaga lume și a marcat recunoașterea sacrificiului suprem al generațiilor de militari americani căzuți pe fronturile din cele două războaie mondiale și din alte conflicte", adaugă sursa menționată.

Monumentul Soldatului Necunoscut a fost ridicat la 4 martie 1921 pentru omagierea militarilor americani neidentificați căzuți pe front.

"În ansamblul memorial sunt dedicate secțiuni distincte pentru militarii căzuți în Primul și în al Doilea Război Mondial, Războiul din Coreea și Războiul din Vietnam. Depunerea coroanelor de flori omagiale cu ceremonial militar, în onoarea soldaților americani căzuți la datorie, reprezintă un gest tradițional al fiecărui președinte al Statelor Unite. La 19 ianuarie 2017, președintele-ales Donald Trump a marcat primul eveniment oficial din cadrul ceremoniei de inaugurare în funcție, prin depunerea unei astfel de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...