VIDEO Lupte de stradă cu teroriștii la Viena! Mai mulți morți și răniți! Armata a preluat atribuțiile Poliției! Forțele speciale „Cobra” au fost trimise la Viena

VIDEO Lupte de stradă cu teroriștii la Viena! Mai mulți morți și răniți! Armata a preluat atribuțiile Poliției! Forțele speciale „Cobra” au fost trimise la Viena

Cel puțin 4 persoane au murit în seara trecută la Viena în urma unui atac terorist: doi civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști. Din cauza situației periculoase, vienezii sunt rugați pe cât posibil să rămână în case, iar elevii nu trebuie să meargă marți la școală. Întregul centru al Vienei este înconjurat. „Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atacul ca fiind un „atac terorist respingător”

Primele focuri de foc au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate - mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdownul impus de pandemie.

Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a spus guvernul, în timp unul dintre atacatori a fost împușcat de polițiști.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la identitatea persoanei decedate. Primarul orașului a raportat, de asemenea, 15 persoane spitalizate, dintre care 7 în stare gravă.
Principalele informații, LiveText:

Ora 09:49 Teroristul care a ucis patru civili luni seară în centrul Vienei înainte de a fi doborât de poliție este un tânăr de 20 de ani, născut în anul 2000 în Viena din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord, anunță ziaristul Florian Klenk, redactorul – șef al publicației Falter. Teroristul împușcat era monitorizat de poliția locală pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS, potrivit sursei citate. El a fost împiedicat să plece în Siria, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă, scrie pe  Twitter  ziaristul austriac.

Ora 09:42 Reprezentanții tuturor partidelor politice și primarul Michael Ludwig participă la o ședință cu cancelarul Sebastian Kurz programată la ora 10:00.

Ora 09:37 Cardinalul Vienei, Christoph Schönborn, îndeamnă la rugăciune pentru victimele atacului din centrul Vienei și pentru serviciile de urgență:

sursa foto: Captură video
  • „În aceste ore dramatice, mă rog cu mulți alții care urmăresc evenimentele tragice din inima orașului nostru prin intermediul mass-media, pentru victime, serviciile de urgență și să nu mai existe vărsare de sânge (…) Faptul că s-au tras din nou focuri chiar în fața templului orașului comunității religioase israelite îmi amintește încercarea sângeroasă de asasinat asupra sinagogii din 1981. Indiferent de fundalul atacului de astăzi, trebuie să fie clar că nu există nicio justificare pentru violența oarbă”, a transmis Cardinalul Schönborn, citat de  Kurier.at .

Ora 09:33 Rabinul comunității evreiești, Schlomo Hofmeister, care locuiește lângă Sinagogă, a crezut că ”sunt petarde”: ”E șocant că în orașul nostru sigur se întâmplă așa ceva. E un atac asupra păcii”, a declarat acesta citat de ORF.

sursa foto: Captură video

Ora 09:23 Postul public ORF publică numere de telefon la care populația poate apela pentru consiliere psihologică. În direct la postul public austriac, psihologul care coordonează acțiunea transmite că cel mai important este să nu să instaleze șocul posttraumatic, iar oamenii să vorbească. O atenție sporită le este acordată copiilor: ”Trebuie evitată frica”, transmite psihologul.

sursa foto: ORF

Ora 09:21 Austria e pe locul 12 în lume la numărul de arme raportat la populație. Austria are una dintre cele mai permisive legislații din Europa în ce privește deținerea de arme, potrivit think tank-ului Gun Policy. Cu circa 30 de arme de foc la o sută de locuitori, Austria se plasează pe locul 12 la nivel global, potrivit indicelui Small Arms Survey, la egalitate practic cu Liban, Bosnia, Islanda și Macedonia de Nord. Posesia de arme de foc în Austria e permisă de lege pentru mai multe motive, inclusiv pentru auto-apărare, potrivit sursei citate. Astfel, cetățenii cu domiciliul în Austria pot deține pistoale și anumite tipuri de arme semi-automate, cu condiția să primească licența necesară. Doritorii de arme trebuie să treacă de un examen pentru a putea cumpăra arme. În plus, în Austria – la fel ca în multe alte state europene – există și multe arme cumpărate ilegal. Clasamentul global al armelor deținute de populație e condus de SUA, Yemen și Muntenegru.

Ora 09:10 Nicolas Stockhammer, specialist austriac în terorism, a declarat pentru ORF: ”Este un modus operandi tipic jihadist. Nu pare a fi un lup singuratic, e nevoie de o rețea, o logistică ca să faci așa ceva. Probabil au activat o celulă teroristă (…) Trebuie diferențiat. E un scenariu pus în scenă rapid. Și presupun că e cu sprijin dinafară. Nu e ușor să ai așa o armă. Există indicii că a fost ajutat de alții. La Nisa s-a atentat la locații creștine. Pentru jihadiști există un reflex antisemit (…)”.

Ora 09:07 Bărbatul doborât de poliție în Viena luni seară după ce a ucis mai mulți civili a postat în trecut pe contul său de Instagram imagini din momentul în care a depus un jurământ de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, transmite publicația germană Bild, citată de presa austriacă. Mai mult, chiar în ziua atacului el ar fi trimis clipuri video cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram, potrivit sursei citate. În trecut, el a mai postat fotografii în care apare cu mai multe arme automate, exact modelul folosit în atacul terorist comis luni seară în centrul Vienei.

Ora 09:05 Postul public austriac ORF confirmă al patrulea mort în urma atacului, o femeie.

Ora 08:44 Poliția confirmă următoarele informații (valabile pentru 06:30, ora Austriei): Doi bărbați și o femeie au murit în urma atacului, 15 persoane au fost rănite, printre care și un polițist, la atac a participat cel puțin un suspect care a fost împușcat mortal de polițiști. Autoritățile consideră că atacul are la bază rațiuni islamiste, iar atacatorul era înarmat cu o pușcă automată, pe lângă alte arme de mână. Inițial, suspectul părea că poartă o centură cu explozibil, dar aceasta s-a dovedit a fi falsă. Apartamentul suspectului a fost spart și percheziționat de trupele SWAT. Polițiștii analizează toate videourile primite de la populație.

sursa foto: Twitter/ Poliția Viena

Ora 08:32 Ministerul de Externe al Austriei a transmis un mesaj de mulțumire pe Twitter prin care își arată recunoștința față de partenerii europeni:

  • ”Suntem cu adevărat recunoscători pentru solidaritatea partenerilor noștri europeni și internaționali în aceste ore dificile. Austria nu va fi intimidată de acte teroriste lașe. Împreună vom apăra societatea noastră deschisă și democratică”, scria MAE austriac.

Ora 08:28 Mai mulți suspecți au fost arestați după raidurile poliției în Viena, anunță Kurier.at.

Ora 08:27 Jurnaliștii de la Der Falter sunt blocați în sediul redacției care se află în apropiere de locul unde a avut loc unul dintre atacuri.

Ora 08:25 Germania anunță că va trimite trupele Antitero dacă va fi nevoie.

Ora 08:23 Peste 20.000 de videouri care urprindeau scene din timpul atacului terorist au fost trimise de oameni Poliției din Viena. O echipă formată din 35 de polițiști criminaliști lucrează la aceste videouri, a transmis ministrul de Interne Karl Nehammer într-o conferință de presă de marți dimineață.

Ora 08:21 Ernst Gelegs (corespondentul ORF Romania) citează SITE din Americs unde un jihadist declara că ”Austria e parte din scocoteala lor cu țările care au sprijinit intervenția americană din Est”.

Ora 08:19 A patra victimă a fost anunțată de primarul Michael Ludwig, citat de Kurier.at.

Atentat la Viena, ce știm până la această oră: Un atac terorist concertat a avut loc luni seară, la ora locală 8, în șase locații din Viena. Trei civili au fost uciși, alți cel puțin 15 sunt răniți. Un atacator a fost ucis, el era simpatizant ISIS. Alți teroriști sunt în libertate. Autoritățile au închis școlile din Viena și i-au sfătuit pe localnici să stea în case.

Ora 08.11: Centura cu explozibil purtată de teroristul ucis era falsă, a transmis ministrul de Interne (ORF)

Ora 08.09: Centrul Vienei e închis, poliția și armata fac cercetări

Ora 08.05: Locuința teroristului ucis a fost deschisă de polițiști cu ajutorul explozibililor. Autoritățile caută date despre ceilalți atacatori care nu au fost prinși

Ora 07:44: Școlile sunt închise în Viena, ministrul de Interne le cere locuitorilor să rămână în case.

Ora 07:44Ministrul de Interne din Austria a anunțat că atacatorul ucis era simpatizant al ISIS și că e posibil să fie mai mulți teroriști:

  • ”Cel puțin un islamist a fost implicat în atac. Este o situație pe care Austria nu a mai văzut-o până acum. A fost o încercare complet nepotrivită de a ne slăbi societatea democratică. Cu siguranță nu lăsăm pe nimeni să ne facă asta în vreun fel”, a mai spus Karl Nehammer, citat de postul public  ORF .
sursa foto: Captură video
07:25: Întrebare: Ce ar trebui să facă oamenii care lucrează în centrul Vienei? Dacă este posibil, acești oameni ar trebui să rămână acasă astăzi, spune Nehammer. Poliția va face tot posibilul pentru a asigura siguranța tuturor. Conferința de presă s-a încheiat.

07:20: Doi dintre civili erau bărbați, iar o altă victimă a era femeie. Atacatorul era bărbat (ceea ce înseamnă că numărul morților a crescut cu unul de la ultima actualizare). Ruf și Nehammer sunt întrebați dacă atacul a fost antisemit. „Este clar că este o persoană radicalizată despre care credem că simpatizează cu milițiile Statului Islamic, dar în plus nu putem spune nimic, deoarece încă investigăm”, răspund ei.

07:09: Autoritățile sunt întrebate dacă este posibil să existe doar un singur atacator. „În momentul de față credem că sunt mai mulți. Dar investigăm orice pistă”, răspunde Ruf. „Este încă dificil de spus cu certitudine dacă a fost unul sau mai mulți atacatori. Mulți martori sunt răniți, traumatizați. Trebuie să analizăm datele, și vă rugăm să înțelegeți că va dura ceva timp. În acest stadiu nu există un răspuns clar”, a mai spus Ruf

07:05: Ruf confirmă că personal polițienesc suplimentar va fi detașat în Viena. Ministrul de interne Karl Nehammer: „Poliția s-a asigurat ca atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ținute sub control. „Am început investigațiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranță. Mulțumim poliției și tuturor partenerilor care au lucrat cu noi în aceste ore dificile. ”
07:01: Franz Ruf, directorul general pentru securitate publică din Viena, la conferința de presă: „Am lucrat intens la identificarea atacatorului ucis. Locuința acestuia a fost deja percheziționată. Au fost ridicate circa 20.000 de fișiere video, din care am cercetat circa 20%.
Posturile TV din Austria au publicat imagini cu momentul în care un trecător este împușcat pe stradă de unul dintre terioriști. Imaginile au un puternic impact emoțional.

Ora 06:17 O femeie rănită în atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a încetat din viaţă la spital. Este a doua victimă în rândul civililor, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

Ora 06:08 Liderii UE condamnă atacul terorist din Viena:

  • Preşedintele Consiliului European Charles Michel: „Europa condamnă cu tărie acest act laş care încalcă viaţa şi valorile noastre umane. Gândurile mele sunt alături de victimele şi locuitorii Vienei după teribilul atac din această seară. Suntem alături de Austria”, a scris pe Twitter.
  • Șeful diplomaţiei europene Josep Borrell s-a declarat „şocat şi mişcat” de aceste atacuri, pe care le-a calificat drept „un act de laşitate, violenţă şi ură”: „Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor, precum şi de cetăţenii Vienei. Suntem alături de voi”, a adăugat oficialul european.
  • Preşedintele Parlamentului European David Sassoli: „Peste tot pe continentul nostru suntem uniţi împotriva violenţei şi a urii”, a scris pe Twitter.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron: „Aceasta este Europa noastră”.”Inamicii noştri trebuie să ştie cu cine au de-a face. Nu vom ceda”, a reacţionat, la rândul său.
  • Ministerul german de externe Heiko Maas: „Nu trebuie să cedăm în faţa urii care încearcă să ne divizeze societăţile”, a scris pe Twitter (sursa: Agerpres.ro și News.ro)
  • Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen: „Sunt şocată şi profund îndurerată de atacul brutal care a avut loc în Viena. Gândurile mele se îndreaptă spre familiile victimelor şi poporul austriac. Europa este alături de Austria. Suntem mai puternici decât ura şi teroarea”, este mesajul scris pe Twitter.

Ora 01:18 Martin Thür, jurnalist ORF, citează surse din Ministerul de Interne/Task Force care susțin că o echipă pirotehnică încearcă încă să dezamorseze centura cu explozibil a primului terorist împușcat, asupra căruia au găsit și o pungă mare cu cartușe. Autoritățile pleacă de la premiza că și ceilalți teroriști sunt înarmați la fel de mult.

Ora 01:12 Michael Binder, seful spitalelor din Viena, a confirmat pentru postul public că există 15 persoane rănite din cauza gloanțelor, dintre care 7 se află în stare foarte gravă:

  • ”Toate spitalele cu secții chirurgicale sunt în acțiune. Pacienții sunt operați și îngrijiți. De la 22:10 nu mai avem răniți. Suntem pregătiți să avem grijă de toți”, a declarat șeful spitalelor din Viena.

Ora 01:07 Cancelarul Sebastian Kurz a declarat, pentru postul public ORF, că a fost anulată ședința de Parlament de marți și îi roagă pe locuitorii Vienei să stea ”liniștiți în casă”:

  • ”Vedem dimineață cum stă situația și dacă putem reveni la normal. Situația e foarte tensionată, sunt înarmați cu arme automate, foarte profesioniști. Trupele COBRA (Brigada Antitero austriacă, n.red.) încearcă să-i găsească și sperăm că mâine reluăm viața publică. Vă rog să verificați presa înainte de a iesi din casă dimineața. Suntem în Task Force la Ministerul de Interne. Nu putem spune care e motivația din spatele atacului. Nu excludem un background antisemit având în vedere zona unde a avut loc atacul. Oamenii care sunt blocați în restaurante sau în alte spații să rămână acolo. Îi rog să rămână în siguranță. Poliția face razii. Dar la momentul actual îi rugăm să nu meargă acasă și să rămână acolo unde sunt. Să respecte indicațiile noastre, presa îi va informa”, a transmis cancelarul austriac Sebastian Kurz în primele ore ale zilei de marți.

Ora 00:45 Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a transmis un mesaj abia la câteva ore de la momentul atacurilor:

  • ”Suntem cu toții profund afectați de presupusul atac terorist din centrul Vienei. Gândurile și compasiunea noastră merg la victimele, răniții și familiile lor. Aș dori să mulțumesc tuturor: Poliției, Salvării și Forțelor Armate care s-au angajat să protejeze democrația și libertatea noastră. Sprijinul nostru se acordă cetățenilor care încă mai trebuie să reziste în situația incertă din interiorul orașului. Ne vom apăra libertatea și democrația împreună și hotărâre prin toate mijloacele. Sunt în contact cu guvernul federal și vă mulțumesc în numele Republicii pentru declarațiile de sprijin din partea șefilor de stat și de guvern internaționali”, a transmis președintele austriac.

Ora 00:43 Postul public austriac ORF a publicat harta celor șase zone fierbinți în care ar fi avut loc atacurile.

sursa foto: ORF

Ora 00:36 Thomas Meyer, fondator al publicației Der Standard, a scris pe Twitter că nu își mai amintește o altă desfășurare de forțe a Armatei pe străzile din Viena după atacul asupra Opec din 1975:

  • ”Am trăit atacurile teroriste de la Bruxelles în 2016 și de la Strasbourg în 2018, iar ceea ce văd astăzi în Viena îmi amintește de imaginile acestor atacuri. Nu-mi amintesc să mai fi fost vreodată desfășurate forțele speciale ale Armatei în Viena, după atacul asupra Opec din 1975”, a scris Meyer pe Twitter.

Ora 00:30 Președintele Klaus Iohannis a reacționat, luni după miezul nopții, într-un mesaj pe Twitter, după atacul terorist din Viena:

  • ”Știri teribile vin din Viena în această noapte. Condamn ferm aceste acte atroce de terorism. Condoleanțe familiilor victimelor. România este alături de Austria”, se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Ora 00:24 Ministrul de Interne austriac, Karl Nehammer a declarat, pentru postul public ORF:

  • ”Este un atac terorist în derulare. Un terorist cu o pușcă automată a fost lichidat. Lumea trebuie să rămână în casă, în restaurante sau unde se află. Să evite să iasă în stradă. Sunt mai mulți teroriști înarmați. Nu pot declara unde îi urmărim. Să trimiteți orice filmări dețineți autorităților pe link-ul făcut public”, a fost apelul public făcut de ministrul de Interne.

Ora 00:19 Cancelarul Austriei Sebastian Kurz a scris pe Twitter:

  • ”Mulțumim liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru empatia și mesajele lor de solidaritate. Întreaga țară este alături de victimele, răniții și familiile lor, cărora le transmit profunde condoleanțe. Pentru ca poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului, guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua prerogativele poliției din Viena cu efect imediat. Mă bucur că polițiștii noștri au reușit deja să elimine un autor al atacurilor. Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele cu hotărâre. În prezent traversăm momente dificile în republica noastră. Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui hidos atac terorist”, a scris cancelarul austriac.

Ora 00:18 Ministrul Justiției face apel pe  Twitter  la cetățeni să rămână în case.

 
atac viena profimedia-0567010210 Atac terorist la Viena. Foto: Profimedia

Ora 00:13 O echipă antitero verifică atacatorul ucis pentru a se asigura că nu are prevăzută o centură cu explozibil.

Ora 00:10 Primarul Vienei, Michael Ludwig: ”E șocant”, a declarat acesta pentru postul public ORF. Acesta a mai făcut apel la vienezi să nu își părăsească locuințele și să urmărească presa.

00.09: 15 persoane au fost rănite, dintre care șapte sunt rănite grav, potrivit ORF, relatează Reuters.

Ora 00:03 Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier.

Ora 23:56 Jurnaliștii de la publicația  Profil.at  au vorbit cu un martor ocular de la Schwedenplatz care a declarat: ”Am auzit multe împușcături, am văzut un bărbat înalt. Era îmbrăcat în gri și avea o armă mare cu care a tras”.

Ora 23:53 Ringstrasse, o altă arteră principală din Viena, este blocată de polițiști.

Ora 23:42 Oskar Deutsch, președintele comunității evreiești din Viena, a declarat că sinagoga și anexele acesteia erau închise în momentul atacului, deci nu există victime.

ca ei au o echipa de securitate cand exista rugaciune sau restaurantul lor evreiesc e deschis. Ideea e ca ei aveau tot inchis si astfel nici echipa de securitate nu era acolo.

Ora 23:39 Purtătorul de cuvânt al Poliției confirmă 15 răniți, dintre care 7 în stare gravă.

Ora 23:37 Polițiștii fac apel pe Twitter la jurnaliști să nu mai lanseze zvonuri și speculații, ori să lanseze informații pe care nu le pot verifica referitoare la numărul de victime și nici să facă acuzații de vreun fel: ”Asta nu ne ajută! Stați în casă, aveți grijă de voi și stați departe de locurile publice”.

Ora 23:32 Poliția confirmă moartea unui atacator și rănirea gravă a unui polițist.

În jurul orei 20:00, mai mulți atacatori înarmați cu puști, au deschis focul. În urma atacului au fost rănite mai multe persoane, printre care și un polițist în stare gravă. Unul dintre atacatori a fost împușcat și omorât de unul dintre polițiștii de la fața locului. În prezent, Poliția anunță existența a șase scene ale atacului – informații confirmate oficial de Poliția din Viena.

Ora 23:26 Purtătorul de cuvânt al Salvării Profesionale din Viena, Daniel Melcher, a confirmat că mai multe persoane au fost ucise și rănite în atacul terorist din centrul Vienei: „Nu putem încă limita acest lucru din punct de vedere al numărului, suntem încă în curs de a obține o imagine de ansamblu”, transmite postul public ORF.
Ora 23:22 Martori oculari citați de Kurier.at au declarat: La început am crezut că sunt petarde”.
Ora 23:20 Până la această oră, atacatorii nu au fost prinși. Potrivit unor martori oculari, Mariahilferstrasse, una din arterele principale din Viena, a fost evacuată.

Ora 23:15 Momentul atacului:

Ora 23:11 Conform redactorului șef al publicației Falter Florian Klenk, care a făcut declarații pentru televiziunea publică ORF, ar exista și o luare de ostatici, dar polițiștii i-au interzis să furnizeze informații suplimentare.

Ora 23:03 Postul public austriac ORF transmite că mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Ora 23:00 Ministrul de Interne numește oficial incidentul ”atac terorist”.



22.55:
Mijloacele de transport public nu mai fac opriri în centrul Vienei, spune Poliția
Ora 22:54 Ministrul de Interne al Austriei a vorbit ”fie despre un atac terorist, fie despre un dezastru”, notează jurnaliștii de la Der Standard. Poliția le cere oamenilor să nu publice videoclipuri de la incident pe rețelele de socializare, ci să le pună la dispoziția Poliției. Unul dintre atacatori a fost omorât, iar un polițist a fost împușcat și se află în stare gravă, anunță DS, care citează Ministerul de Interne.

22.50:
Mai multe persoane au murit în atac, spune ORF TV citând poliția. De asemenea, ministrul de Interne a spus la ORF TV că se crede că atacul este unul terorist.

 22.41: Șeful comunității evreiești din Austria, Oskar Deutsch, a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga din Viena și birourile alăturate au fost ținta atacului, iar acestea erau închise la momentul atacului.


20.25: Un ofițer de poliție a fost grav rănit după ce a fost împușcat în centrul Vienei, anunță agenția APA, citându-l pe ministrul de Interne. Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de altă parte AFP scrie că unul dintre atacatori „ar fi murit, altul pe fugă”, a declarat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA.

UPDATE Un ofițer de poliție a fost împușcat și rănit în centrul Vienei, anunță agenția APA, citându-l pe ministrul de Interne. Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de altă parte AFP scrie că unul dintre atacatori „ar fi murit, altul pe fugă”, a declarat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA.


Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui schimb de focuri de armă, a scris Poliția pe Twitter, după ce un ziar a raportat un atac asupra unei singagoge.

Editorul ziarului Falter a spus că o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a putut fi contactat imediat pentru a comenta.





Știre în curs de actualizare




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...