VIDEO Manda, țiitorul Fiolei, singurul imbecil din PSD care a comentat comunicatul ambasadelor! Fraților, ăștia trăiesc în altă realitate!

VIDEO Manda, țiitorul Fiolei, singurul imbecil din PSD care a comentat comunicatul ambasadelor! Fraților, ăștia trăiesc în altă realitate!

Manda, țiitorul Fiolei, singurul imbecil din PSD care a comentat comunicatul ambasadelor! Fraților, ăștia trăiesc în altă realitate! Auziți ce zivce dobitocul: „Haideți să vedem documentul, cine îl redactează, care este articolul la care face referire”

Claudiu Manda, țiitorul Fiolei, a comentat avertismentul lansat astăzi de ambasada SUA și ambasadele altor 11 state privind modificările aduse de coaliția PSD-Alde la Legile Justiției și la Codurile penale, spunând că în România „Parlamentul este cel care face legi”.

 

 „Modificările de la Codul Penal, să fie cineva îngrijorat, în condițiile în care nu vorbim de nicio modificare astăzi, pentru că probabil va ajunge întâi la prima cameră, apoi la a doua cameră, e un pic ca mult”, a spus Manda.

„Ambasadele cer să fie solicitat un punct de vedere de la Greco, de la Comisia de la Veneția”, a observat un jurnalist.

„Suntem, totuși, Parlamentul României, suntem votați de cetățenii României, este dreptul Parlamentului de a legifera. Sunt sigur că modificările la Codul penal, la Codul de procedură penală și la celelalte coduri și legi ale justiției au ținut cont de deciziile Curții Constituționale și de cele ale Comisiei de la Veneția și atunci când au fost articole în care s-a încălcat vreo prevedere, au fost duse la Curte, iar Curtea și-a exprimat poziția”, spune Claudiu Manda.

„Haideți să vedem documentul, cine îl redactează, care este articolul la care face referire”, a adăugat senatorul PSD.

Comunicatul integral al celor 12 țări aliate:

„Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient.

Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Partenerii UE evocă de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau României să îşi concentreze eforturile asupra consolidării progreselor obţinute, să evite orice pași înapoi şi să apere independenţa judecătorilor şi procurorilor.

Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane.

Încurajăm toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei şi Comisia de la Veneţia.”

Comunicatul remis presei a fost dat în numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…