VIDEO MApN: Aeronavă a Forţelor Aeriene Române - trimisă pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan

VIDEO MApN: Aeronavă a Forţelor Aeriene Române - trimisă pentru evacuarea cetăţenilor români din Afganistan

O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a plecat, marţi, spre Afganistan, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a evacua cetăţenii români din această ţară, a informat Ministerul Apărării Naţionale.


"O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marţi, pentru a efectua o misiune de urgenţă având drept scop evacuarea cetăţenilor români din Afganistan. La bordul aeronavei se află, pentru protecţie, o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României", a anunţat MApN, pe Facebook.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locaţii cu aeronave ale NATO.

"Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan", menţionează MApN.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecţia şi transportul persoanelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Ministerul Afacerilor Externe informa, marţi dimineaţa, că 27 de cetăţeni români se mai află în Afganistan, după ce 16 au reuşit să plece în cursul nopţii precedente.

"În cursul nopţii zilei de 17 august au părăsit Afganistanul încă 16 cetăţeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetăţenii români aflaţi încă în Afganistan şi care nu-şi notificaseră prezenţa de a contacta Ambasada României de la Islamabad a fost înregistrată prezenţa a încă şapte cetăţeni români. În acest moment, conform evidenţelor MAE, mai sunt 27 de cetăţeni români în Afganistan", se arăta într-o precizare de presă transmisă de MAE.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /