VIDEO Mii de femei în stradă la Varșovia, protestând împotriva interzicerii avortului

VIDEO Mii de femei în stradă la Varșovia, protestând împotriva interzicerii avortului

Mii de femei au ieșit, vineri seara în stradă în Varsovia, pentru a protesta împotriva interzicerii avortului, scrie G4Media .

Protestele durează de o săptămână. Președintele Andrzej Duda tocmai ce a anunţat că va propune un proiect de lege pentru a reintroduce posibilitatea întreruperii de sarcină în cazul unor anomalii grave ale fătului, în speranță ca va reuși să domolească aceste proteste.

Reamintim că Curtea Constituţională a scos în afara legii săptămâna trecută întreruperile de sarcină în caz de malformaţie gravă a fătului, limitând de facto avortul doar la cazurile în care viaţa mamei este pusă în pericol sau sarcina este rezultatul unui viol ori incest.

Decizia este conformă cu dorința partidului ultracatolic naţionalist aflat la putere, Lege şi Justiţie (PiS).

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a reacţionat la decizia Curții Constituţionale, denunţând într-un comunicat de presă că e o „încălcare a drepturilor omului”.

Sursa Foto: Captura


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…