VIDEO Mister în jurul avionului prăbușit în Afganistan. Talibanii susțin că au doborât un avion al CIA

VIDEO Mister în jurul avionului prăbușit în Afganistan. Talibanii susțin că au doborât un avion al CIA

Mister în jurul unui incident aviatic, în Afganistan. Agențiile de presă AFP și Reuters au anunțat că un avion de pasageri aparținând companiei de stat Ariana Airlines s-a prăbușit, luni, în estul Afganistanului, într-o regiune controlată de talibani. Pe de altă parte, oficiali din Guvernul afgan au dezmințit informațiile.

Talibanii au revendicat prăbușirea avionului aflat în misiune. La bord se aflau oficiali CIA, scrie Kabul News. Informația a fost confirmată și pe contul oficial de Twitter al purtătorului de cuvânt al insurgenților, Zabihullah Mujahid.

„Avionul inamicilor noștri s-a prăbușit în Sado Khelo, districtul Deh Yak, în jurul prânzului. Toți membrii echipajului și oficiali CIA au fost uciși. Trupurile lor zac lângă epavă”, este mesajul apărut pe contul de Twitter al lui Zabihullah Mujahid.

Avionul, despre care presa locală a scris că ar aparține companiei de stat Ariana Airlines și se deplasa din Herat la Kabul, s-ar fi prăbușit în districtul Deh Yak din provincia Ghazni, a declarat Adam Khan Sirat, un purtător de cuvânt al poliției din Ghazni, citează New York Times. Amanullah Kamrani, membru al consiliului provincial Ghazni, a declarat că zona accidentului a fost sub controlul talibanilor și că forțele de securitate afgane și NATO nu au acces în zonă.

Informația privind prăbușirea avionului a fost susținută și de purtătorul de cuvânt al biroului guvernatorului provinciei: „Un avion Boeing aparţinând Ariana Afghan Airlines s-a prăbuşit în zona Sado Khel a districtului Deh Yak din provincia Ghazni, în jurul orei locale 13:10”, a declarat Arif Noori, citat de BBC.

Pe de altă parte, președintele Ariana Airlines, Alem Shah Ibrahimi, a infirmat știrea. El a spus că informațiile inițiale ale companiei au arătat că „toată flota noastră este în siguranță”. "În atenția tuturor cetățenilor. Știrea nu este adevărată. Toate cursele noastre care au decolat au ajuns, în siguranță, la destinație. Așadar, avionul prăbușit nu aparține companiei", este mesajul publicat de Ariana Airlines, pe Facebook.

Ministrul afgan al Transporturilor a scris, la rândul său pe Facebook, că niciun zbor operat de compania Ariana Airlines nu a înregistrat incidente.

"Astăzi, vestea prăbușirii unui avion Ariana Airlines a fost vehiculată pe rețelele de socializare și a stârnit îngrijorare în rândul oamenilor din țară. Până în prezent, Autoritatea de Reglementare a Traficului Aerian nu a confirmat victime civile și toate zborurile Ariana Airlines au fost realizate cu succes.

Singurul caz înregistrat astăzi este aterizarea de urgență a unei aeronave militare pe aerodromul Sharnea, care nu a provocat victime în timpul impactului."

Presa de stat iraniană a publicat imagini, despre care susține că sunt de la locul accidentului aviatic, cu epava aeronavei, și a speculat că ar fi putut aparține forței aeriene americane - deși aceste informații nu au fost verificate.

Un înalt oficial al Apărării din Kabul a declarat că nu s-a prăbușit niciun zbor al forțelor SUA sau al NATO, în regiune. Totodată, și purtătorul de cuvânt al talibanilor a declarat pentru BBC că membrii grupării nu au localizat încă epava avionului. 

Surse neoficiale au anunțat pe Twitter că armata americană ar investigha prăbușirea avionului, un Bombardier E-11A pe care l-ar fi utilizat pentru a face supraveghere electronică a Afganistanului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…