VIDEO Nu mai fură ceasuri?/Militari ruși, filmați din dronă fură covoare dintr-un bloc de apartamente

VIDEO Nu mai fură ceasuri?/Militari ruși, filmați din dronă fură covoare dintr-un bloc de apartamente

Rusia pare să se confrunte în continuare cu mari probleme logistice și există riscul să rămână fără provizii și muniție. Pe fondul acestor lipsuri, nici nu e de mirare că apar noi imagini stânjenitoare pentru armata rusă.

Soldatii rusi si covoareleFoto: Captura Twitter

Noi cadre video realizate dintr-o dronă arată un grup de militari ruși filmați în timp ce furaseră dintr-un bloc mai multe covoare și le-au pus peste vehiculele lor de luptă.

Unii au speculat că apelează la această metodă pentru a-și ascunde blindatele, însă la fel de bine alții răspund că ar fi un mod ineficient de a ascunde orice mașinărie de luptă.

Noi filmări cu trupele ruse jefuind: un tanc care transporta parașutiști a fost parcat la pompa de benzină, iar magazinul a fost golit.

Noi filmări cu trupele ruse jefuind

Rob Lee, un doctorand în studii militare la King’s College London, a postat pe Twitter imagini cu parașutiști ruși sosind la stația de benzină cu un tansportor blindat BMD-2. Aceștia parchează în dreptul pompei și apoi intră în magazin, pe care-l jefuiesc sistematic de mâncare. Din filmarea postată inițial pe un cont de Telegram se poate presupune că activitatea se desfășoară în zona Herson.

Nu este prima oară când rușii sunt filmați furând din magazine. Ei fost surprinși inclusiv când furau găinile din curtea unui sătean.

„Calitatea alimentelor și a locuințelor în armata rusă este mai proastă decât în ​​închisorile din această țară, cu rații de hrană nerezonabil de mici, unele fiind infectate cu bacterii Escherichia coli”, scrie Politico.eu.

Concomitent, în Rusia, pe ebay, sunt de vânzare conserve ale armatei, deși acestea nu ar trebui comercializate. Conservele sunt oferite la sub trei dolari bucata.

O anchetă a publicației Forbes.ru a arătat că 92% din contractele de aprovizionare cu hrană a armatei ruse sunt controlate de oligarhul Evgheni Prigojin, poreclit „bucătarul lui Putin”.

Cert e că succesul ucrainenilor în lupta lor contra blindatelor rusești ar fi băgat destul de multă frică în rândul echipajelor rusești.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina