VIDEO Percheziții într-un dosar legat de cumpărarea de către UNIFARM a peste un milion de măști neconforme/Măștile au ajuns în spitale din toată țara și au fost retrase după reclamațiile personalului medical

VIDEO Percheziții într-un dosar legat de cumpărarea de către UNIFARM a peste un milion de măști neconforme/Măștile au ajuns în spitale din toată țara și au fost retrase după reclamațiile personalului medical

Cinci percheziții au loc miercuri dimineață într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale în perioada stării de urgență, anunță Poliția Română.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii cercetează achiziționarea de către UNIFARM, în perioada martie-aprilie 2020, a 1,2 milioane de măști de protecție de la o societate comercială.

Măștile au fost distribuite în spitale de pe întreg teritoriul României, ulterior fiind retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical, conform surselor. În plus, la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

Printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără fostul director Unifarm, Adrian Ionel și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile, au mai explicat sursele citate anterior. Deocamdată, vizat de anchetă este doar cel de la firma furnizoare.

Comunicatul integral al Poliției Române:

„La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență.

În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane.

Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.”

Context

Fostul director UNIFARM, Ionel Eugen Adrian, este protagonistul altor două dosare penale coordonate de către Direcția Națională Anticorupție, ambele în legătură cu achiziționarea unor produse medicale.

Pe 4 decembrie 2019, DNA a anunțat că Adrian Ionel este plasat sub control judiciar într-un dosar legat de activitatea acestuia la UNIFARM, în care este acuzat că în 15 martie 2020 a încheiat un contract de 4.5 milioane de lei cu o firmă pentru măști chirurgicale și după doar două zile a plătit 3,6 milioane de lei, fără ca firma să fi livrat vreo mască. În plus, DNA susține că firma respectivă nu avea avizul Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

De asemenea, în vara anului trecut, fostul director UNIFARM a fost pus sub învinuire într-un alt caz pentru că, potrivit DNA , ”ar fi pretins 760.000 de euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale)”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?