VIDEO Poliția locală din București a ATACAT cetățenii care au vrut să participe la ședința Consiliului General! Firea a plecat din ședință și a intrat la Antena 3 să mintă că polițiștii locali au fost... răniți!

VIDEO Poliția locală din București a ATACAT cetățenii care au vrut să participe la ședința Consiliului General! Firea a plecat din ședință și a intrat la Antena 3 să mintă că polițiștii locali au fost... răniți!

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa. Firea a plecat din ședință și a intrat la Antena 3 să mintă că polițiștii locali au fost... răniți!

Scandalul a izbucnit după ce mai multor bucureşteni care au venit să participe la şedinţă le-a fost interzis accesul în sală, la un moment dat creându-se busculadă. Oamenii au fost ţinuţi la uşă peste o oră şi jumătate, timp în care au existat îmbrânceli cu poliţiştii locali şi cu angajaţi ai primăriei. 

"Avem dreptul de a intra în sala de şedinţe. Dumneavoastră încălcaţi legea, au strigat o parte din oamenii ţinuţi în faţa uşii închise", a strigat o femeie din grupul celor care au venit să participe la şedinţa CGMB.

"Dacă mai sunt cetăţeni pe stradă care vor să participe la sedinţa noastră, îi poftim în sală", a comentat un consilier PSD, spunând că "deja i s-a făcut greaţă".

Şedinţa a fost înteruptă pentru aproximativ o jumătate de oră, iar primarul Capitelei, Gabriela Firea, a plecat din şedinţă.

Badulescu: persoanele neautorizate care au pătruns in primarie vor fi legitimate la iesire, pentru ca mai multi politisti locali au fost raniti.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a spus că oamenii care au reuşit ân cele din urmă să intre la şedinţă vor fi legitimate la ieşire.

"Persoanele neautorizate care au pătruns în primărie vor fi legitimate la ieşire, pentru ca mai multi poliţişti locali au fost răniţi", a spus Bădulescu.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la Antena 3, ca totul parea foarte normal, iar sedinta de consiliu era in momentul prezentarii ordinii de zi, cand s-a auzit foarte mult zgomot, iar doi consilieri ai USR impreuna cu aproximativ 20 de cetateni si reprezentantii a doua trusturi de presa au incercat sa intre cu forta in sala. Ba, mai mult, potrivit acesteia, un politist a fost lovit cu un obiect contondent, motiv pentru care a fost necesara solicitarea serviciului Ambulantei.

“Este incredibil sa se intre cu forta, am respectat intru totul legislatia in vigoare (…) Toti cei care erau in sala au solicitat sa participe. (…) Erau 30 de persoane care s-au inscris prin e-mail, cetateni care au solicitat sa aiba acces”, a spus Firea, potrivit careia imbulzeala a fost creata de doi consilieri ai USR, impreuna cu un ONG afiliat formatiunii politice.

“Consilierii USR au facut numai scandal, nu numai ca nu propun proiecte, se opun propunerilor celorlalti consilieri”, a mai spus primarul general care a anuntat ca va face plangere penala.

Pe de alta parte, in imbulzeala creata la intrarea in sala de sedinta, persoanele strigau ca erau si ei inscrisi pe lista de participare la sedinta.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...