VIDEO Președintele, la școala de vară a tinerilor liberali: Dezastrul PSD a răpit șansa la dezvoltare a României

VIDEO Președintele, la școala de vară a tinerilor liberali: Dezastrul PSD a răpit șansa la dezvoltare a României

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, în fața tinerilor liberali, la Școala de Vară Generația Altfel”, de la Venus, că dezastrul PSD-ist a răpit șansa la dezvoltare a României, iar cetățenii vor o guvernare eficientă, care să aducă bunăstare. Ulterior, șeful statului va participa și la reuniunea organizațiilor PNL de la Constanța, alături de aleși locali și parlamentari ai partidului.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, prezentat drept „cel mai rău coșmar al PSD”:

 Sunt foarte bucuros că am ocazia să vă văd, să vă spun câteva cuvinte. Voi reprezentanți forța tânără a celui mai important partid, deocamdată de Opoziție din România și vreau să vă felicit pentru munca depusă la europarlamentare și referendum. Fără implicarea voastră, rezultatul nu ar fi fost același, acest lucru este foarte clar.

Țin să subliniez că prezența tinerilor la referendum în număr foarte mare se datorează în bună măsură și campaniei pe care ați făcut-o și exemplului pe care l-ați dat și rezultatul este extraordinar.

Ne aflăm în fața unor bătălii electorale complicate. Avem peste puține luni alegeri prezidențiale, vom avea alegeri locale, parlamentare. Vă invit ca, împreună cu mine, să câștigăm toate aceste alegeri.

Sunteți generația care poate readuce speranța în societatea românească. Sunt încrezător în destinul României pentru că văd aici, împreună cu mine, viitori primari, actuali și viitori parlamentari și, cu siguranță, viitori miniștri sau poate chiar mai mult.

Auzim adesea despre lipsa de potențial în pepinierele partidelor românești, partide care refuză să facă pasul înapoi Avem recent exemple în acest sens. pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, care revigorează spațiul politic. O abordare păguboasă care trebuie combătută.

România are nevoie de oameni tineri în amdinistrația locală, centrală.

Tinerii sunt mult mai informați și pregătiți în viața cetățenii decât alte generații. La pachet vine și obligația de implicare în viața publică. Voi ați făcut acest pas.

După guvernări păguboase, pentru reconstrucția statului român, creșterea economică și susținerea mediului privat sunt pilonii pentru a face România normală.

Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi într-o țară normalitatea este regula, nu excepția, cetățeanul duce o viață sigură și prosperă. România normală este o țară în care investițiie sunt încurajate chiar și în cele mai dezavantaje zone, în care tinerii sunt condamnați la sărăcie.

România normală este țara din care tinerii nu-și vor mai dori să plece definitiv. Este proiectul unei întregi Românii care nu poate fi dus la bun sfârșit decât prin implicarea partidelor autentic democratice, a organizațiilor civice și a tinerilor ca voi, care vă doriți o carieră politică. Aveți exemple de tineri care au reușit: Robert (Sigartău), Siegfried (Mureșan) și alții.

Aveți alături de voi vechi liberali trecuți prin bătălii grele. Sunt liberali care au deja suficient de multă experiență și maturitate politică încât să înțeleagă momentul crucial în care se află România.

Lumea în care voi veți fi oameni politici va fi diferită de cea în care trăim astăzi, așa că fiți onești, corecți și serioși, puneți principiile mai presus decât câștigul mărunt, învățați să fiți politicieni responsabili și decenți, cu o conduită credibilă. Nu îi luați drept modele pe cei care își folosesc vocea publică pentru a promova discursul urii, al intoleranței.

Credeți-mă, cel mai greu e să fii de partea oamenilor și să construiești ceva solid, ceva durabil. Ori eu asta aștept de la voi, să deveniți politicieni care cu înțelepciune, răbdare, să construiți România normală, care dăinuie, care este o patrie demnă pentru toți românii. Rămânând fideli acestor principii veți deveni liderii de care țara noastră are atâta nevoie.
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren