VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

În apropierea liniei de front din regiunea ucraineană Zaporojie, trupele ucrainene au utilizat mai multe drone de atac de tip FPV pentru a lovi hangarele cu echipamente ale forţelor ruse de ocupaţie.

În timpul atacului cu drone, militari ucraineni din unitatea ''Bulava'' a Brigăzii "Hetman Bohdan Khmelnitskyi" au distrus mai multe vehicule blindate, printre care tancuri şi transportoare blindate.

Potrivit militarilor, armata rusă a depozitat în secret aceste echipamente militare pentru a desfășura ulterior o ofensivă, dar atacul lor a zădărnicit aceste planuri.

Puteți observa cum dronele pătrund în clădire una câte una pentru a găsi o țintă, după care o lovesc cu succes. Se presupune că toate vehiculele blindate au fost distruse, în urma atacului dronelor și a unui incendiu de proporții care a cuprins hala în care se aflau.

În mesajul publicat pe reţele de socializare, operatorii ucraineni de drone au atras atenția în mod special asupra faptului că au folosit drone FPV, produse de compania Wild Hornets, în valoare de 200 de mii de grivne pentru a distruge toate echipamentele, ceea ce reprezintă puțin peste 5 mii de dolari.

În videoclip pot fi identificate următoarele echipamente militare: 2 tancuri (probabil T-72 și T-80); vehicul blindat de recuperare BREM-1; BMP-3; 2 camioane Ural; un camion cu un suport pentru sistemul de artilerie S-60.

Potrivit publicaţiei ucrainene Militarnyi , toate aceste vehicule militare se aflau într-o hală situată aflat la periferia satului Staromlinivka, situat la 5-6 kilometri de linia frontului în regiunea Zaporojie.

Eficienta ridicată a atacurilor cu un grup cu drone a fost recunoscută la nivel mondial, având în vedere experiența utilizării acestora în războiul ruso-ucrainean.

Acesta este motivul pentru care Regatul Unit, împreună cu țările partenere, în special cu Statele Unite, lucrează la dezvoltarea de drone autonome pentru Ucraina, care pot opera în modul roi.

Militarii occidentali care dezvoltă această tehnologie consideră că ea ar putea permite forțelor armate ucrainene să îi suprime pe ruși în anumite poziții de pe linia frontului. Este de așteptat ca această tehnologie să ajungă în Ucraina în următoarele câteva luni. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

3 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

4 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

5 Foarte interesante amănunte...