VIDEO Priviți, turcii le-au dat ucrainenilor și mini-drone Bayraktar, care scanează frontul...

VIDEO Priviți, turcii le-au dat ucrainenilor și mini-drone Bayraktar, care scanează frontul...

O nouă înregistrare video apărută pe platformele social media arată cum sunt văzute frontul și luptele din Ucraina de dronele mini-Bayraktar primite de forțele armate ale Kievului.

Cum se vede frontul de la inaltimea unei drone mini-BayraktarFoto: Captura video

Înregistrarea a fost obținută de administratorii paginii Ukrane Weapons Tracker, aceștia amintind că dronele în cauză sunt folosite pentru operațiuni de recunoaștere și corectare a tirului de artilerie, spre deosebire de „surorile” lor mai mari care au fost folosite de ucraineni pentru a opri numeroase coloane blindate și convoaie de camioane rusești în primele săptămâni ale invaziei declanșate de președintele rus Vladimir Putin în data de 24 februarie.

Ucraina primit gratuit 24 de drone mini-Bayraktar de la Baykar, compania din Istanbul care le produce, numărul celor încă aflate în dotarea forțelor armate ucrainene după aproape 6 luni de război fiind necunoscut.

Forțele ucrainene au început să folosească varianta „mini” a dronelor Bayraktar în luna aprilie.

Un raport publicat de Royal United Services Institute din Londra luna trecută afirmă că durata medie de viață a unei drone folosite de ucraineni în război este de doar o săptămână însă în această statistică intră și dronele comerciale convertite pentru a fi folosite împotriva forțelor de invazie rusești.

Dronele Bayraktar sunt invidiate și de ruși

Luna aceasta rușii au reușit să doboare una dintre dronele Bayraktar TB2 primite de ucraineni înainte de izbucnirea războiului, faptul că aceasta a reușit să reziste atât de mult în conflict dovedind cât de fiabile sunt aceste aeronave fără pilot produse în Turcia.

De asemenea grăitor pentru succesul înregistrat de acestea în timul războiului din Ucraina este faptul că Rusia le-a prezentat aliaților săi o dronă Bayraktar TB2 falsă despre care afirmă că a fost capturată de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Drona a fost expusă la forumul „Armata 2022” organizat la Moscova, acesta având parte de mai multe momente comice involuntare.


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?