VIDEO Profesorul Luc Montagnier, Nobel pentru medicină, spune că virusul chinezesc a scăpat din laborator

VIDEO Profesorul Luc Montagnier, Nobel pentru medicină, spune că virusul chinezesc a scăpat din laborator

O teorie avansată de profesorul francez Luc Montagnier, unul dintre cei doi cercetători care au descoperit virusul SIDA, potrivit căreia noul coronavirus ar fi apărut în urma unui accident de laborator, în Wuhan, a stârnit vineri vii contestări puternice din partea comunității științifice, scrie AFP.

Potrivit acestui laureat al Premiului Nobel pentru Medicină - de altfel un obișnuit al polemicilor și, în prezent, foarte controversat în lumea științifică - virusul SARS-CoV-2 ar fi rezultat dintr-o tentativă de a produce un vaccin împotriva virusului sida.

Acest lucru este atestat, potrivit profesorului francez, de prezență unor elemente ale HIV în genomul noului virus și chiar elemente ale "germenului malariei", a argumentat el, într-un interviu acordat site-urile frequencemedicale și  pourquoidocteur .

Caracteristicile noului coronavirus, spune Pr Montagnier, nu pot să fi apărut de manieră naturală. Accidentul ar fi avut loc în laboratorul de înaltă securitate din Wuhan, adaugă acesta.

El propune chiar debarasarea virusului de aceste elemente străine "cu unde".
Afirmații aberante
"Nu are sens. Sunt mici elemente pe care le găsim în alți viruși din aceeași familie, alți coronaviruși în natură", îl contrazice virusologul Etienne Simon-Lorière de la Institutul Pasteur din Paris.

"Sunt bucăți ale genomului care seamănă de fapt foarte mult cu secvențe din materialul genetic al bacteriilor, al virușilor și al plantelor", spune el.

"Dacă luăm un cuvânt dintr-o carte și acest cuvânt corespunde unuia din altă carte, putem spune că e vorba de o copie?" "E aberant", spune acest cercetător responsabil de structura genomică evolutivă a virușilor ARN de la prestigiosul institut Pasteur.

Informațiile privind forme modificate ale virusului car ar încerca să se debaraseze de elementele străine (bucăți genetice ale HIV...) și care ar fi fost observate în Seattle, în Statele Unite, potrivit controversatului laureat al Nobelului, sunt false, a adăugat Simon-Lorière, care a preferat să se abțină de la orice comentariu în privința "undelor" invocate de Pr Montagnier.
Teoriile antivacciniste și beneficiile papaya
Teoria potrivit căruia virusul ar fi provenit din manipulări genetice circulă de mult timp și a fost deja dezmințită după analiza genomului virusului comunicată de chinezi, cu atât mai mult cu cât cercetători din întreaga lume au putut de atunci să izoleze și si cerceteze ei înșiși acest virus, plecând de la prelevarea de probe de la pacienți de pe teritoriile lor

Pr Montagnier, fost angajat al Institutului Pasteur, a primit premiul Nobel pentru medicină în 2008 pentru identificarea virusului responsabil de SIDA, alături de colega sa din acea vreme, Pr Françoise Barré-Sinoussi. În acel an, premiul Nobel a mai fost acordat lui Harald zur Hausen.

Pe lângă teoriile privind undele electromagnetice emise de ADN și beneficiile papaya, care i-au atras multe ironii, în 2017 s-a afișat alături de Pr Henri Joyeux, una dintre figurile de vârl ale antivacciniștilor, și s-a alăturat vocii acestuia pentru a denunța așa-zisul pericol al vaccinurilor și al vaccinării obligatorii, apreciind că există riscul ca, pornind de la "o bunăvoință la început, să otrăvim încet încet toată populația".
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...