Ministrul Justiției, Stelian Ion, a ieșit vineri din minister la discuții cu protestatarii din fața instituției, crezând că aceștia reclamă închiderea dosarului 10 august. De fapt, aceștia erau angajați care protestau în apărarea patronului, căruia autoritățile i-au făcut dosar penal pentru conducere fără permis.

”Eu am ieșit, am crezut că e vorba de 10 august, dar am înțeles că e o speță particulară. Dar cum ați venit chiar azi, când a fost subiectul 10 august? Toți oamenii de aici sunt pe speța dvs?”, i-a întrebat surprins Stelian Ion pe protestatari.

Patronul în cauză, Dima Severică, i-a explicat ministrului că vrea dezincriminarea respectivei infracțiuni, iar ministrul i-a cerut să îi trimită un memoriu pe email. Severică i-a transmis că a trimis deja pe email, dar nu a primit nici un răspuns.

”Bine, eu primesc și spam”, a replicat ministrul Stelian Ion.

Discuția a mai continuat preț de câteva minute, timp în care protestatarii au cerut abrogarea din Codul Penal a prevederii care incriminează conducerea fără permis, pe motiv că ”statul cheltuiește prea mulți bani cu pușcăriașii”.