VIDEO România a reintrat oficial în posesia a trei brățări celtice extrem de valoroase, vechi de 3000 de ani

VIDEO România a reintrat oficial în posesia a trei brățări celtice extrem de valoroase, vechi de 3000 de ani

România a reintrat în mod oficial în posesia a trei brățări celtice, extrem de valoroase. Artefactele, vechi de trei mii de ani, au fost descoperite la o licitație de autoritățile judiciare belgiene care au decis că locul lor este aici, în țara noastră!

Cele trei brățări celtice, ce datează din anul 1000 înainte de Hristos, au fost predate în mod oficial aseară de ministrul culturii belgian ambasadorului României din zonă.

A fost o festivitate peste care presa de acolo nu a trecut câtuși de puțin. De altfel, această predare a fost relatată pe larg de presa belgiană, care vorbește despre acest caz cu totul neobișnuit, un caz ce a debutat în 2020, atunci când două dintre cele trei brățări ar fi fost observate pe catalogul unei licitații organizate la Monaco.

Pe fir au intrat însă autoritățile judiciare și așa au descoperit că, de fapt, brățările nu erau descoperite din situri arheologice din zonă și excavate în mod cât se poate de ilegal în România și transportate la fel de nelegal în străinătate.

Doar două fuseseră scoasă la licitație. A treia brățară fusese găsită în casa proprietarului. După ani de zile de discuții și negocieri, belgienii au ajuns la concluzia că locul acestor brățări este acasă, în România.

Ele vor ajunge marți cu un transport special și, cel mai probabil, vor ajunge în final la Muzeul Național de Artă.

Deocamdată, Parchetul General, care coordonează această operațiune, nu a vorbit câtuși de puțin nici despre predarea brățărilor, nici despre investigația pe care o fac în acest caz.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”