VIDEO România în PERICOL! Dragnea, cel mai DEMENT discurs de până acum! Ascultați: De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere

VIDEO România în PERICOL! Dragnea, cel mai DEMENT discurs de până acum! Ascultați: De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere

România în PERICOL! Dragnea, cel mai DEMENT discurs de până acum! Ascultați: De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Dragnea: De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Am ales să vorbesc despre patriotism pentru că știu bine că deranjează. Rog Guvernul să înceapă discuții cu Fondul Proprietatea să răscumpere acțiuni de la diverse companii.

 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Snagov, că ”PSD se află la guvernare, dar nu la putere” și a dat vina pe funcționarii din ministere pentru întârzierea unor proiecte de dezvoltare în administrația locală.

 Cele mai relevante declarații

De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Am vorbit cu primari și se plâng despre cât de mult timp aleargă după avizări ca până la urmă să li se spună că nu.

Nu vor să țină cont de legea prevenției. Dacă șefii de instituții, ANAF, Antifraudă, Protecția Consumatorului, ANSVSA și alții nu înțeleg că sunt șefi ai unor instituții car vor să ajute capitalul românesc, înseamnă că n-au ce cătua în acele funcții.

Dacă o firmă greșește, trebuie ajutată. Pentru că mii de firme românești au fost închise, ba de DNA, de antifraudă. Ați văzut vreo firmă străină închisă? Poate cineva totuși ascultă.

Sunt mai proști românii decât alții, sunt mai leneși? Doar pentru faptul că acceptă salarii mai mici?

Cei care merg la Bruxelles din partea noastră ca europarlamentari trebuie să aibă obiective patriotice sută la sută. Am ales să vorbesc despre patriotism pentru că știu bine că deranjează.

Așa ni s-a transmis de ani de zile. Nu mai vorbiți despre patriotism, nu mai este țara pe primul loc. Nu mai nouă ni se tot spune.

Nu mai putem accepta ca România să aibă drepturi mai mici și obligații mai mari decât în alte țări.
Putem aștepta noi, noi românii, aceste lucruri de la ceilalți? Dați-mi un singur exemplu din listele prezente de alte partide că se pot bate despre România. Vorbesc de PNL, Minus, PLUS…Nu țara lor e importantă, ci cum să se gudurască  mai bine pe lângă șefii lor de la Bruxelles. Românii trebuie să aleagă foarte simplu, dureros dar simplu. Între niște români patrioți, care știu să ceară, sau ceilalți care niciodată  nu o să se bată pentru asta. Vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, zgură, scandal, ipocrizie și vorbe goale. Sau un grup de oameni care fac acolo tot ce le stă în putință ca micul nostru colț de lume să fie ajutat.

Trebuie să le spuneți oamenilor, să-i ajutați să le spuneți adevărul. Suntem un partid mare, am făcut programe în primul rând pentru oameni. În centrul oricăror programe ale noastre este omul, nu instituția, nici sistemul, paralel sau neparalel. Un guvern care nu se gândește că nimeni nu trebuie lăsat în urmă este un guvern anti-național.

Am venit azi încărcat de foarte multă dorință de a fi pragmatici și serioși în această campanie. Va fi o campanie foarte grea, deja a început. Hăituiri, amenințări, blocaj și cu toate aceasta România are cea mai mare creștere din UE. Am crescut produsul intern brut în doi ani de zile cu un sfert.

Nicăieri din lume nu s-a întîmplat așa ceva. Nu e magie. E doar un program de guvernare bine gândit, bine aplicat. În acest an punctul de pensie ajunge la 1245, pentru că programul nostru a produs bani, locuri de muncă noi, și va produce în continuare.

Sigur că sunt supărați pe noi că dacă spunem că o firmă din Ilfov cu capital românesc plătește taxe zicem că și o firmă străină trebuie să plătească pentru că e aceeași lege. Dar se constată export de profit etc. Comerțul românesc de exemplu. Ne plac tuturor magazinele mari, sunt frumoase.

Eu n-am fost membru PCR niciodată. Dar mă gândesc că poate s-a spus sectorul agricol Ilfov ca această zonă se livreze produse agricole și alimentare Bucureștiului. Câte produse alimentare mai pleacă în București acum? Să mâncăm și noi produse românești. Nu avem dreptul ăsta, nu? Dar avem obligația să mâncăm mere, pere, prune. roșii cu otravă.

De aici de la Ilfov eu rog Guvernul să înceapă discuții cu Fondul Proprietatea să răscupere acțiuni de la diverse companii. Poate se analizează și cum au fost divizate anumite companie. A fost bine pe naiba. Nu trebuie făcută o analiză serioasă.

Cum vrem să reindustrializăm, prind Fondul Suveran de Investiții, pe care toți vor să-l blocheze. Acel fond de dezvoltare și investiții este unul din instrumentele prin care putem reindustrializa România. Să facem o rețea de magazine cu produse românești. Da, să intre în concurență cu celelalte, dar să fie o concurență corectă. Cum să intre, când în supermarket nu am nici o șansă cu ele.

Dacă nu preluam guvernarea în 2016, agricultura era pusă pe butuci. Ăsta era planul lui Cioloș.

Astea sunt de fapt mizele ascunse ale acestei bătălii electorale. Nu renunț, pentru că nu e vorba de mine, de o campanie, de funcție sau altceva. E vorba de un set de lucruri în care cred cu tărie.

Au auzit că unul din obiectivele PLUS este desființarea proprietății. Nu este o glumă. Oamenii ăștia spun clar lucrurile în care cred. Să nu mai aveți terenuri, case, să fiți niște chiriași în România. Cioloș, da.

Noi ne luptăm cu o mașinărie infernală de manipulare, care nici măcar nu e construită în România.

Vreau să-i urez lui Gigi Bolintineanu mult succes, am avut și am încredere în el. Sunt bucuros că Gigi Bolintineanu a fost ales președinte la PSD Ilfov.

Haideți să uităm toate supărările și divergențele care au existat. Deasupra oricărui orgoliu rănit, este destinul acestei națiuni.

Au încercat orice să ne dezbine, să-i pună pe unii împotriva altora. Faceți un efort Gigi, nu fiți revanșarzi. Poate și eu am greșit în relația cu Gabi Firea, poate și ea a greșit.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…