VIDEO Rușii fug panicați după atacurile rebelilor anti-Putin din regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina

VIDEO Rușii fug panicați după atacurile rebelilor anti-Putin din regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina

În timp ce Putin era informat despre intrarea rebelilor în regiunea Belgorod, canalele rusești de Telegram transmit mesaje de panică – rușii fug în masă din regiune.

Kremlinul a spus că pătrunderea luptătorilor din „Corpul Voluntarilor Ruși” și din Legiunea „Libertatea Rusiei” a fost raportată lui Putin, a declarat Dmitri Peskov, potrivit căruia, forțele de securitate ruse luptă cu rebelii.

În același timp, panica crește deoarece autoritățile ruse nu au oferit încă explicații clare. Au apărut deja imagini pe internet cu vehiculele blindate ale rebelilor, care sunt situate pe teritoriul Federației Ruse.

Mai mult, potrivit lui Peskov, Ucraina ar încerca să distragă atenția de la situația din jurul Bahmutului, reducând astfel efectul politic al „pierderii orașului”.

„Înțelegem perfect scopul unui astfel de sabotaj - de a distrage atenția de la direcția Bahmut, de a minimiza efectul politic al pierderii Artemovsk (numele sovietic al orașului Bahmut – n.red.) de către partea ucraineană”, a spus Kremlinul.

Experții notează că pătrunderea de astăzi a rebelilor pe teritoriul regiunii Belgorod poate avea și o semnificație practică actuală. Kremlinul va fi nevoit să creeze rezerve operaționale pentru apărare de-a lungul lungii graniței a patru regiuni cu Ucraina, ceea ce va slăbi inevitabil capacitățile sale de apărare în sud, în zona ofensivei ucrainene.

Amintim că voluntarii ruși care luptau de partea Ucrainei au intrat pe teritoriul Federației Ruse cu sprijinul tancurilor și aeronavelor. După cum sa raportat anterior, luptătorii pentru Libertatea Rusiei au anunțat eliberarea localității Kozinka din Republica Populară Belgorod.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale