VIDEO S-a primit marfă! Danemarca a livrat un nou lot de „acadele” pentru artileria ucraineană

VIDEO S-a primit marfă! Danemarca a livrat un nou lot de „acadele” pentru artileria ucraineană

O înregistrare video distribuită de militarii ucraineni pe rețelele de socializare arată câteva din miile de obuze pentru mortiere pe care aceștia le-au primit din Danemarca, una din țările europene care au anunțat un sprijin militar consistent pentru Kiev.

Obuze primite de armata ucraineana din DanemarcaFoto: Captura video

Înregistrarea a fost redistribuită și de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând că este vorba de obuze BGR M/50 produse în 1984 pentru mortiere de 120 de milimetri. Aceștia notează de asemenea că, deși inițial au fost fabricate pentru mortierele Brandt M/50 din dotarea forțelor armate daneze, obuzele pot fi folosite de orice platformă cu calibrul de 120 de milimetri.

Danemarca a anunțat încă de pe 31 ianuarie, cu aproape o lună înainte de declanșarea invaziei rusești, că este pregătită să furnizeze echipamente militare Ucrainei, un anunț în acest sens fiind făcut la momentul respectiv de premierul Mette Frederiksen.

La sfârșitul lunii mai guvernul de la Copenhaga a anunțat că va trimite Kievului inclusiv rachete antinavă Harpoon de ultimă generație, afirmând că furnizează Ucrainei aceste arme pentru a o ajuta să își deblocheze portul Odesa și celelalte porturi de la Marea Neagră supuse unei blocade de Marina rusă.

În evaluarea sa privind evoluția războiului pe care a publicat-o pe 21 iunie, ministerul britanic al Apărării nota că folosirea cu succes a rachetelor Harpoon de către forțele armate ucrainene a fost confirmată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa