VIDEO S-a primit marfă! Danemarca a livrat un nou lot de „acadele” pentru artileria ucraineană

VIDEO S-a primit marfă! Danemarca a livrat un nou lot de „acadele” pentru artileria ucraineană

O înregistrare video distribuită de militarii ucraineni pe rețelele de socializare arată câteva din miile de obuze pentru mortiere pe care aceștia le-au primit din Danemarca, una din țările europene care au anunțat un sprijin militar consistent pentru Kiev.

Obuze primite de armata ucraineana din DanemarcaFoto: Captura video

Înregistrarea a fost redistribuită și de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând că este vorba de obuze BGR M/50 produse în 1984 pentru mortiere de 120 de milimetri. Aceștia notează de asemenea că, deși inițial au fost fabricate pentru mortierele Brandt M/50 din dotarea forțelor armate daneze, obuzele pot fi folosite de orice platformă cu calibrul de 120 de milimetri.

Danemarca a anunțat încă de pe 31 ianuarie, cu aproape o lună înainte de declanșarea invaziei rusești, că este pregătită să furnizeze echipamente militare Ucrainei, un anunț în acest sens fiind făcut la momentul respectiv de premierul Mette Frederiksen.

La sfârșitul lunii mai guvernul de la Copenhaga a anunțat că va trimite Kievului inclusiv rachete antinavă Harpoon de ultimă generație, afirmând că furnizează Ucrainei aceste arme pentru a o ajuta să își deblocheze portul Odesa și celelalte porturi de la Marea Neagră supuse unei blocade de Marina rusă.

În evaluarea sa privind evoluția războiului pe care a publicat-o pe 21 iunie, ministerul britanic al Apărării nota că folosirea cu succes a rachetelor Harpoon de către forțele armate ucrainene a fost confirmată.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean