VIDEO Scandal între Şoşoacă şi Cartianu: Caricatură!/Mahalagioaică!

VIDEO Scandal între Şoşoacă şi Cartianu: Caricatură!/Mahalagioaică!

Marţi seară a avut loc un scandal între senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalistul Grigore Cartianu, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus. Cei doi s-au contrazis pe mai multe teme, inclusiv problema minerilor din Valea Jiului, iar în cele din urmă senatoarea a părăsit emisiunea.

Scandalul dintre Diana Şoşoacă şi Grigore Cartianu a plecat de la acţiunile publice ale senatoarei, inclusiv de la situaţia minerilor din Valea Jiului. Şoşoacă a declarat că a participat la mineriada din 25 septembrie 1991, unde a fost bătută de mineri şi de jandarmi.

„Vorbeşte un om care a fost bătut şi de jandarmi şi de mineri. Îmi aduc foarte bine aminte, că aveam 15 ani jumătate, când eram cu capul în jos şi mi se dădea efectiv în spate cu bate am observat nişte pantofi de lac. Minerii nu au pantofi de lac, deci cine era acolo între minerii aceştia? (…) Aia a fost o lovitură de stat, şi-au bătut joc de mineri.”

În momentul în care Grigore Cartianu a vrut să intervină în dialogul cu senatoarea Diana Şoşoacă, aceasta a intrat într-un conflict direct cu jurnalistul şi totul a degenerat. Grigore Cartianu a dorit, mai apoi, să prezinte câteva „neadevăruri” pe care senatoarea le-ar fi prezentat minerilor la Lupeni, însă aceasta a intervenit prompt: „Am să vă rog să vă limitaţi limbajul, dacă tot sunteţi jurnalist. Mie nu îmi spuneţi că sunt neadevăruri!”, a spus Şoşoacă.

Jurnalistul şi-a continuat ideea, spunând că unul dintre neadevăruri este că senatoarea le-a transmis minerilor că în Germania s-au deschis toate minele.

„Minele s-au deschis şi la acest moment dumneavoastră sunteţi plătit de USR!” l-a întrerupt Diana Şoşoacă.

„Asta e o calomnie!” a continuat Cartianu.

Punctul culminant a fost atunci când Diana Şoşoacă a citit un articol din presă despre Grigore Cartianu, unde se spunea că jurnalistul „îşi trage rădăcinile” din fosta Securitate şi că „de-a lungul timpului a supt de la Voiculescu, apoi de la Patriciu, acum a devenit mulgătoarea USR. Putoarea la putoare trage”.

„Nu vă e ruşine să invocaţi aceste minciuni? Cum adică Securitate? Sunteţi o nesimţită. O nesimţită ordinară!” a spus vădit nervos Grigori Cartianu, timp în care au început să vorbească unul peste celălalt.

După ce spiritele păreau că încep să se mai calmeze şi în timp ce jurnalistul îşi reluase ideea, spunând că senatoarea a comis o încălcare a legii în Valea Jiului pentru că nu a purtat mască şi s-a imbrăţisat cu oamenii din mulţime, senatoarea a reacţionat ironic: „Cineva care nu cunoaşte legea, nici măcar limitele jurnalismului.”

„Nu fiţi mahalagioacă! Nu e în stare să asculte o frază până la capăt!” a răspuns Cartianu nervos de faptul că a fost întrerupt din nou.

După un schimb de replici Diana Şoşoacă a plecat, spunând că nu se alătură de „o asemenea caricatură de jurnalist”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria