Poliția face cercetări după ce un individ din Sectorul 1, implicat în numărarea voturilor pentru primărie, a fost suprins cu peste 100 de procese verbale completate și ștampilate asupra sa. Persoana respectivă a fost dusă la audieri.

UPDATE Ce spune Poliția

Poliția Capitalei a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri:

"Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept".

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu aujutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a precizat Clotilde Armand.

Suspiciunile de fraudare a votului pentru Primăria Sectorului 1 vin pe fondul anunțului făcut de Dan Tudorache, primarul PSD în funcție, că ar fi câștigat alegerile cu 200 de voturi în fața lui Clotilde Armand. Asta deși sondajul exit-poll o dădea aseară pe candidata Alianței USR Plus și PNL cu un avans de 11,5% în fața lui Tudorache.

Dan Tudorache spune că, din numărătoarea sa, ar avea 200 de voturi avans.

Într-un sediu al PSD, care funcționează în aceeași clădire cu Biroul electoral Sector 1, s-au descoperit numeroase procese verbale în alb. Poliția anchetează la fața locului.

„Biroul Electoral de Sector 1 se află la etajul 1 al Complexului multifuncțional Mureș. Sediul Direcției de Mediu a Primăriei Sector 1 se află la etajul doi al aceleași clădiri.

Un individ a fost surprins de candidații USR PLUS și PNL la Consiliu Local, în timp ce încerca să iasă din clădirea Complexului multifuncțional având asupra sa un teanc de procese verbale originale de la alegeri.

Fiind interpelat de reprezentanții USR/ PNL, respectivul individ a luat-o la fugă, speriat, și s-a refugiat la etajul al doilea al clădirii, în sediul Direcției de mediu a Primăriei.

Reprezentanții USR și PNL au intrat după el și au observat că sediul Direcției de Mediu a Primăriei a fost transformat într-un sediu de campanie ilicită, a lui Daniel Tudorache (PSD).

În sediul Direcției de Mediu a Primăriei Sector 1 a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secțiilor de vot din sector și calcule.

Pe o foaie erau trecute numele candidaților, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secțiile de votare albe, necompletate”, a declarat Sergiu Moroianu pentru Neswsweek România.

Poliția este la fața locului și face cercetări.