VIDEO Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Vom aduce mai mulți soldați prin rotație în Zona Mării Negre, mai ales în România

VIDEO Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Vom aduce mai mulți soldați prin rotație în Zona Mării Negre, mai ales în România

Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville, a anunțat vineri la București că SUA vor crește numărul de trupe aduse prin rotație permanentă în România după retragerea a circa 11.900 de soldați de la bazele din Germania.

”Facem acum planurile pentru a aduce mai multe forțe prin rotație în zona Mării Negre, în special în România”, a declarat generalul american într-o conferință de presă comună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.


Întrebat de ziariști câți militari americani vor veni în România și în ce baze, generalul James C. McConville a declarat că a venit la București pentru a discuta aceste aspecte cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și Statului Major al Apărării.

Reamintim că secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunțat săptămâna trecută că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar peste 5.000 dintre aceștia vor fi dizlocați, prin rotație, în alte baze din Europa.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat în week-endul trecut că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii politici strategice de apărare a SUA.

Foto: James C. McConville / Captură video

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!