VIDEO Senzaționalul discurs al lui Joe Biden despre demagogii și șarlatanii din România, Ungaria Și Polonia! Priviți-i fața când spune despre ce face Guvernul PSD!

VIDEO Senzaționalul discurs al lui Joe Biden despre demagogii și șarlatanii din România, Ungaria Și Polonia! Priviți-i fața când spune despre ce face Guvernul PSD!

Senzaționalul discurs al lui Joe Biden despre demagogii și șarlatanii din România, Ungaria Și Polonia! Priviți-i fața când spune despre ce face Guvernul PSD! Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, în prezent președintele unei comisii transatlantice pentru apărarea democrației, a criticat, într-un discurs ținut la Copenhaga la sfârșitul săptămânii pe tema ”Democrația în era revenirii autoritarismului”, ”șaralatanii și demagogii care exploatează fricile oamenilor și dau vina mereu pe alții”. ”Acum sunt imigranții, outsider-ul, celălalt”, a declarat Biden, făcând referire directă la trei țări din Europa Centrală și de Est: Ungaria, România și Polonia, relatează  G4Media.ro .

Vezi aici discursul de la minutul 10.24:

Vorbind despre asaltul la adresa democrației, Biden a mai declarat că instituțiile și libertățile sunt îngropate lent, încetul cu încetul, fiecare pas fiind gândit pentru a concentra puterea în mâna unor lideri.

”Liderii Ungariei acuză influențe externe nocive pentru a justifica suferințele sociale din Ungaria și susțin modelul democrației iliberale ca fiind cel mai bun. Guvernul român descrie instituțiile anticorupție ca impedimente în calea guvernării eficiente, iar sub pretextul că vor să le facă mai eficiente le distrug. (…) În Polonia, partidul aflat la conducere prezintă instituțiile de checks and balances drept impedimente în atingerea unor obiective de importanță națională și apoi folosesc acest pretext pentru a face numiri politice în sistemul de justiție”.

Fost vicepreședinte american în administrația Obama, Joe Biden conduce o comisie transatlantică pe tema apărării democrației pe care a lansat-o efectiv la o conferință la care au participat foști lideri occidentali între care Tony Blair și Nick Clegg din Marea Britanie, Stephen Harper din Canada și Jose Maria Aznar din Spania.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”