VIDEO „Şi totuşi există iubire“/Imagini indiscrete din cuibul unor berze

VIDEO „Şi totuşi există iubire“/Imagini indiscrete din cuibul unor berze

Primăria oraşului Răcari a instalat, de ceva timp, camere de luat vederi deasupra unui cuib de berze, cu ajutorul căreia, oricine poate vedea cum trăieşte graţioasa făptură.

Barza a revenit la cuibul său în 28 martie, iar de câteva zile şi-a făcut apariţia şi un mascul. Camera de supraveghere a surprins cele două păsări cum se drăgălesc şi muncesc împreună la construcţia cuibului, care, în curând, ar putea primi un nou oaspete.
 
„Asta demonstrează faptul că nu contează cât este cuibul de mare, dacă este întelegere şi respect iubirea vine de la sine”, a spus un internaut.
 
Transmisiunile LIVE au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi orice vrea să observe habitatul natural al berzei trebuie să dea un click.
 
Iniţiativa îi aparţine primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia văzând că ani la rând, pasărea alege să poposească în acelaşi loc.

Barza albă a fost evaluată ca fiind în grupa de „îngrijorare minimă“⁠ de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN). 

Schimbările în metodele agricole şi industrializarea au adus declinul şi dispariţia sa din unele părţi ale Europei în secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Programele de conservare şi reintroducere⁠ în întreaga Europă au dus la reluarea reproducerii berzei albe în Ţările de Jos, Belgia, Elveţia şi Suedia. Are puţini prădători naturali. SURSA: Adevărul

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

4 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

5 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”