VIDEO Șofer de autobuz încătușat pentru că nu avea mască

VIDEO Șofer de autobuz încătușat pentru că nu avea mască

Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat polițiști pentru că nu purta mască. Incidenul a fost filmat, iar din imagini se poate observa că nici agenții care au intervenit nu purtau masca.

Potrivit relatărilor martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist de la Locală a încercat să legitimeze un șofer de autobuz, după ce a observat că acesta nu purta mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ingnorând solicitarea acestuia, scrie  Ziarul de Bacău.

Au fost chemate echipele de intervenție ale Poliției Locale, care l-au dat jos pe șofer și l-a imobilizat cu cătușe. Trecătorii au observat că nici polițiștii locali nu purtau mască și nu s-au ferit să îi admonesteze verbal. În cele din urmă, șoferul a fost amendat și lăsat liber.

„Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Scena încătușării a fost filmată de un trecător, Victor Luca. Acesta a dat publicității filmarea, pe Facebook:

 

Ce amenzi riscă persoanele care nu poartă masca în mijloacele de transport în comun

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, ataşată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate contravenţional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii“ se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2500 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...