VIDEO Ucrainenii și-au deconspirat una dintre armele mai puțin obișnuite pe care le au în dotare

VIDEO Ucrainenii și-au deconspirat una dintre armele mai puțin obișnuite pe care le au în dotare

Soldații ucraineni au distribuit o înregistrare video cu una dintre armele mai neobișnuite pe care le folosesc împotriva invadatorilor ruși.

Soldatii ucraineni au improvizat si vehicule pe care sa le foloseasca impotriva invadatorilor rusiFoto: Captura video

Ukraine Weapons Tracker notează că în înregistrare poate fi văzut un ATV pe care a fost montată o mitralieră PKM 7.62x54R și un vehicul blindat de patrulare Vector Pinzgauer 718 6x6.

Alte filmări cu ATV-urile „militare” folosite de militarii Ucrainei au apărut rapid în secțiunea de comentarii a postării făcute de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker.

În una dintre acestea soldații Kievului pot fi văzuți făcând antrenamente pe vehiculele improvizate.

Înregistrarea arată și unul dintre cele mai interesante vehicule din dotarea armatei ucrainene

În mod interesant, în filmare poate fi văzut și un vehicul de patrulare Vector Pinzgauer, 8 astfel de vehicule fiind primite de forțele armate ucrainene la începutul lunii iunie.

Vehiculele de patrulare au atras atenția internauților după ce administratorii paginii OSINTtechnical, cunoscută pentru monitorizarea armamentelor folosite de ambele armate ce luptă în Ucraina, au descoperit că ele au fost cumpărate de la o firmă privată din Marea Britanie de un soldat ucrainean și donate apoi forțelor armate ale țării.

Numite oficial 6×6 Vector PPV (Protected Patrol Vehicle), blindatele Pinzgauer 718 sunt vehicule multirol ce pot fi folosite pentru misiuni de patrulare sau recunoaștere. Modelul 718 este o versiune blindată a vehiculelor Pinzgauer produse de către BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării.

Se crede că, datorită blindajului său,Pinzgauer 718 beneficiază de protecția maximă disponibilă pentru un vehicul din această clasă. Podeaua sa este construită din Kevlar în timp ce geamurile sunt din sticlă blindată laminată.

Vehiculul de patrulare are un echipaj format din doi șoferi și poate transporta până la 4 soldați complet echipați, având o capacitate maximă de 1.600 de kilograme.

Militarii ucraineni au distribuit ulterior înregistrări video cu folosirea acestora, scrie hotnews.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…