VIDEO Un poliţist din India patrulează pe străzi cu o cască care imită coronavirusul, ca să-i convingă pe oameni să stea în case

VIDEO Un poliţist din India patrulează pe străzi cu o cască care imită coronavirusul, ca să-i convingă pe oameni să stea în case

Un poliţist din oraşul Chennai, India a ales să poarte pe cap, în timpul serviciului, o cască al cărei design imită aspectul specific al noului coronavirus cu scopul  de a îi face pe cetăţeni să conştientizeze gravitatea pandemiei de Covid-19,  informează publicaţia India Today .

Casca, prompt botezată „Casca Corona”, a fost realizată de un artist plastic, dintr-o fostă cască de motociclist spartă. 

Poliţistul indian Rajesh Babu a decis să poarte această inedită cască în timpul misiunilor de patrulare prin oraş, pentru a-i convinge pe trecători sau şoferi să stea în case.

„Aplicăm toate metodele posibile pentru a-i face pe oameni să nu mai iasă pe străzi. Această cască este una dintre metodele aplicate. Încercăm o abordare diferită. Dacă port asta pe cap, trecătorii se vor gândi mai mult la coronavirus. În special copiii”, a declarat poliţistul.

Conform reprezentanţilor poliţiei, care se află zilnic, 24 de ore din 24, în misiuni pe străzi, „Casca Corona” s-a dovedit a fi utilă în a-i face pe oameni să conştientizeze pericolul încălcării regulilor de carantină impuse şi în India.

Premierul indian Narendra Modi a anunțat zilele trecute intrarea în carantină totală a întregii țări, ceea ce înseamnă că 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case timp de trei săptămâni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”