VIDEO UPDATE Președintele Iohannis: Rezolvarea pentru proteste trebuie căutată și găsită de PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că rezolvarea pentru proteste trebuie căutată și găsită de cei care au creat problema, indicând PSD.

"Rezolvarea trebuie să fie căutată și găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată prin felul în care Guvernul a încercat să legifereze în domeniul Justiției. Un demers care, evident, a fost susținut de PSD și atunci tot PSD-ul trebuie să vină cu soluțiile", a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

În opinia sa, protestele continuă deoarece oamenii sunt nemulțumiți. "Și-au pierdut încrederea în Guvern, și-au pierdut încrederea în PSD și acest lucru îl spun ei foarte clar în piață, iar cine are urechi să audă", a completat șeful statului.

Întrebat dacă membrii Guvernului ar trebui să demisioneze, președintele a arătat că "oamenii care protestează spun ce își doresc ei, politicienii ar face bine să asculte și să tragă niște concluzii".

Cât privește manifestațiile de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a subliniat că oamenii au dreptul să protesteze.

"Oamenii au tot dreptul să protesteze și pentru a arăta că eu recunosc acest drept am ieșit și am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil din cauza zgomotului, dar am înțeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să își spună nemulțumirea", a afirmat Iohannis.

El a susținut că rămas în zona rezervată președintelui țării, respectiv cea de mediator.

"Cu siguranță am rămas în zona care este rezervată președintelui, însă mediator nu înseamnă doar să vorbesc cu oamenii și să accept orice abordare. Mediator înseamnă că inclusiv atunci când cineva face un pas greșit să îi atrag atenția că este un pas greșit. Medierea include și acest aspect", a arătat Klaus Iohannis.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 Săracilor...

3 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

4 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

5 Informație / DNA l-a pus sub acuzare pe Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia