VIDEO UPDATE Președintele Iohannis: Rezolvarea pentru proteste trebuie căutată și găsită de PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că rezolvarea pentru proteste trebuie căutată și găsită de cei care au creat problema, indicând PSD.

"Rezolvarea trebuie să fie căutată și găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată prin felul în care Guvernul a încercat să legifereze în domeniul Justiției. Un demers care, evident, a fost susținut de PSD și atunci tot PSD-ul trebuie să vină cu soluțiile", a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

În opinia sa, protestele continuă deoarece oamenii sunt nemulțumiți. "Și-au pierdut încrederea în Guvern, și-au pierdut încrederea în PSD și acest lucru îl spun ei foarte clar în piață, iar cine are urechi să audă", a completat șeful statului.

Întrebat dacă membrii Guvernului ar trebui să demisioneze, președintele a arătat că "oamenii care protestează spun ce își doresc ei, politicienii ar face bine să asculte și să tragă niște concluzii".

Cât privește manifestațiile de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a subliniat că oamenii au dreptul să protesteze.

"Oamenii au tot dreptul să protesteze și pentru a arăta că eu recunosc acest drept am ieșit și am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil din cauza zgomotului, dar am înțeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să își spună nemulțumirea", a afirmat Iohannis.

El a susținut că rămas în zona rezervată președintelui țării, respectiv cea de mediator.

"Cu siguranță am rămas în zona care este rezervată președintelui, însă mediator nu înseamnă doar să vorbesc cu oamenii și să accept orice abordare. Mediator înseamnă că inclusiv atunci când cineva face un pas greșit să îi atrag atenția că este un pas greșit. Medierea include și acest aspect", a arătat Klaus Iohannis.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar