VIDEO Valeriu Gheorghiţă: În România sunt active 583 de centre de vaccinare anti-COVID

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: În România sunt active 583 de centre de vaccinare anti-COVID

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în România sunt active 583 de centre de vaccinare anti-COVID.

"În total, la acest moment, sunt 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre", a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Palatul Victoria, referindu-se la discuţiile din spaţiul public despre număr de centre disponibile pentru populaţia generală.


El a adăugat că pentru etapa II-a sunt asigurate "212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri, ceea ce asigură o capacitate de vaccinare de peste 20.220 de locuri şi acestea sunt adresate personalului cu risc de a dezvolta forme severe, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice şi, respectiv, parte din persoanele care deservesc activităţi esenţiale".

"La aceste 212 centre se mai adaugă 60 de centre din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, cărora le revin 1.000 de doze pe zi în toată ţara, respectiv 42 de centre din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, cărora le revin, de asemenea, 1.000 de doze zilnic, ceea ce reprezintă un total de 5% pentru fiecare minister cu reţea proprie din numărul total de doze disponibile pentru o zi", a mai declarat Gheorghiţă. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...