Viktor Orban, lovit în plin de participarea apropiatului său ​la o orgie gay

Viktor Orban, lovit în plin de participarea apropiatului său ​la o orgie gay

Un politician apropiat al lui Viktor Orban și unul din artizanii Constituției, a fost surprins la o petrecere gay libertină de la Bruxelles în plină carantină, iar scandalul a avut un efect-bombă în Ungaria, unde Opoziția și presa denunță ipocrizia unei puteri care vizează persoanele LGBT, potrivit AFP.

Demisia europarlamentarului Jozsef Szajer, stâlp al partidului majoritar Fidesz, ar putea, de asemenea, să slăbească poziția Ungariei, atunci când este angajată într-o confruntare cu Uniunea Europeană cu privire la statul de drept.

Partea interesată și-a recunoscut marți participarea la o petrecere clandestină de la Bruxelles, descrisă de presa belgiană drept o „orgie” la care „douăzeci și cinci de bărbați goi” au participatîncălcând toate regulile sanitare și de carantină.

„Jozsef Szajer a luat singura decizie bună” prin retragere și prezentarea de scuze, a reacționat în mod sobru delegația Fidesz la Parlamentul European. Guvernul menține o tăcere jenată în timp ce Viktor Orban apare la masă pe rețelele de socializare.

Presa maghiară despre caz


În timp ce refuză să facă judecăți de valoare, site-ul independent Telex notează că ceea ce este problematic, „este minciuna, necinstea”. Fidesz, amintește ziarul, „atacă minoritățile sexuale din Ungaria spunând că protejează 'normalitatea'”.

„În timp ce el (Jozsef Szajer) se distra într-un Bruxelles deschis persoanelor LGBT, a făcut viața imposibilă persoanelor LGBT din Ungaria rescriind Constituția”, a comentat pe Twitter Szabolcs Panyi, jurnalist pentru site-ul de anchetă Direkt36.

Soția politicianului cu barbă, de 59 de ani, Tunde Hando, este, de asemenea, membră a Curții Constituționale, care a condus Biroul Judiciar Național din 2012 până în 2019.

Avocat, lui Szajer îi place să se prezinte drept unul dintre autorii Constituției maghiare adoptate în 2011, în urma revenirii la putere a premierului suveranist Viktor Orban.

Cu toate acestea, acest text include o clauză care definește „instituția căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie”, guvernul dorind să apere „valorile creștine”.

El dorește acum să înregistreze că „mama este femeie, tatăl este bărbat”, interzicând adopția pentru cupluri de același sex și înregistrarea schimbării de sex în registrul civil.

Poziția „slăbită”

Prezența de stupefiante în rucsac, confirmată de parchet, și nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19 au dus și la punerea sub semnul întrebării a moralității susținută de Viktor Orban.

"În timp ce politicienii Fidesz ne învață despre creștinism și familie, ei duc o viață total diferită", a comentat fostul prim-ministru de stânga Ferenc Gyurcsany.

Cazul amintește de cel al primarului din Györ (vest), unul dintre plămânii economici ai Ungariei, care a demisionat anul trecut după un scandal legat de publicarea fotografiilor care îl arătau participând la o orgie pe un iaht.

Dar, potrivit Telex, impactul este mai răsunător: „de data aceasta, nemaifiind vorba doar de un ales local, ci de autorul numărul unu al legii fundamentale, fondatorul Fidesz și Confidentul lui Viktor Orban”.

„Dispariția lui Jozsef Szajer”, un bun cunoscător al misterelor Parlamentului European unde era prezent din 2004, „va slăbi poziția lui Viktor Orban”, a spus politologul Zoltan Lakner, șeful săptămânalului Jelen.

„Nu face parte din familia noastră”

Premierul s-a confuntat deja cu plecarea a doi specialiști în afaceri europene, europarlamentarul György Schöpflin și consilierul său apropiat Peter Gottfried.

El nu se va mai putea baza pe acești trei bărbați „pentru a-i transmite informații” de la Bruxelles, subliniază analistul, care ar putea lipsi la următorul summit european.

Se așteaptă ca discuțiile să fie tensionate, deoarece Budapesta, asociată cu Varșovia, a folosit dreptul de veto pentru a bloca bugetul UE și planul de redresare care este susținut de acesta pentru a denunța un nou mecanism de privare a țărilor de fonduri care nu respectă Regula statului de drept.

O altă problemă sensibilă pentru Viktor Orban, Tamas Deutsch, europarlamentar pentru Fidesz, se află în vizor după ce a comparat atitudinea germanului Manfred Weber cu cea a unui membru al Gestapo. Treizeci de parlamentari solicită excluderea sa din Partidul Popular European (PPE, dreapta).

"Ce mai are de făcut #Fidesz pentru ca voi toți să realizați că pur și simplu nu poate face parte din familia noastră", a declarat miercuri președintele acestei formațiuni, polonezul Donald Tusk, pe Twitter. (AFP)
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…