Viktor Orban: Parlamentul European aplică ''Planul Soros'' privind imigrația

Viktor Orban: Parlamentul European aplică ''Planul Soros'' privind imigrația

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat vineri la Bruxelles că Parlamentul European a început să implementeze ''Planul Soros'' privind imigrația, întrucât Comisia pentru libertăți civile, cetățenie și afaceri interne (LIBE) a PE a adoptat un raport privind amendarea Regulamentului Dublin, relatează agenția MTI.

Exprimându-se după Consiliul European de toamnă, Orban estimat că nu mai este mult până când va fi introdus un mecanism permanent privind distribuirea de migranți fără o limită superioară, care se traduce printr-o cotă obligatorie de relocare.

Comisia LIBE a aprobat joi un proiect de document privind modificarea Regulamentului Dublin, proiect ce prevede un mecanism "permanent și automat' de repartizare a migranților în cadrul UE.

În baza acestuia, solicitanții de azil vor putea fi transferați în orice moment din țările de sosire spre alte țări care nu au ajuns încă la numărul 'corect' de refugiați pe care ar trebui să-i primească, calculat în funcție de PIB-ul și populația lor. Statele membre care refuză partea ce le revine, cum au făcut Ungaria și alte țări est-europene în cazul cotelor obligatorii stabilite în anul 2015, ar putea fi sancționate cu diminuarea fondurilor europene.

Raportul LIBE ''ignoră pericolele rezultate din legătura între migrație și terorism'', a afirmat Orban, adăugând că amendamentul va restricționa totodată puterile statelor membre ale UE.

Orban a mai apus că, în pofida unor ''diferențe preocupante privind unele chestiuni'' între Grupul de la Vișegrad (V4 — Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia) și Comisia Europeană, dineul de lucru la care au participat liderii din V4 și șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, a fost un succes și că există șanse pentru îmbunătățirea cooperării.

În opinia premierului ungar, diferențele din opiniile părților privind viitorul Europei și migrația își au rădăcini în discrepanțe mai degrabă culturale decât politice.

''Cu toate acestea, reuniunea a fost încununată de succes. Noi am reușit să clarificăm numeroase neînțelegeri și să-i spunem președintelui Juncker că dorim mai mult respect pentru oamenii din centrul Europei, inclusiv unguri'', a afirmat Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren